Encara queden dies per l’inici del proper curs escolar 2017-2018 fins que arribi el mes de setembre. Però, de fet, ja s’està posant en marxa amb l’arrencada del procés de preinscripcions, moment especialment important i també estressant per a les famílies de la canalla que s’incorpora a l’escola per primer cop i per a molts dels que fan el salt de la primària a la secundària.

 

 

 


El departament d’Educació de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha organitzat tres reunions informatives adreçades a les famílies que tenen infants nascuts l’any 2014 que, per tant, aquest any fan tres anys i que s’han d’escolaritzar el curs que ve. Les reunions es fan a tres llocs diferents del municipi per facilitar-hi l’assistència. En el cas de les famílies del barri de la Mina, aquestes han d’anar al Centre Cultural Besòs, que es troba a la plaça Josep Tarradellas, tocant a la Ronda Sant Ramon de Penyafort, al final del parc del Besòs. Alternativament, per arribar a tots els barris, un any sí un any no, aquesta reunió s’organitza també a l’Espai Cultural Font de la Mina. La trobada informativa està convocada per dilluns, dia 13 de març, a les sis de la tarda. S’informarà del calendari del procés (dates de presentació, reclamacions i resultats), del mapa de centres escolars tant públics com concertats i les places que s’ofereixen, dels criteris que s’estableixen per determinar els barems de les llistes, la documentació que cal preparar per presentar la sol·licitud i de com procedir en la tramitació de la preinscripció i la matriculació. En aquesta reunió les famílies podran consultar tota mena de qüestions i dubtes que puguin tenir.

(http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/)

D’altra banda, els centres escolars del municipi han organitzat jornades de portes obertes per presentar a les famílies els seus projectes educatius, els equips directius i de mestres, i les instal·lacions. De manera que aquestes puguin conèixer com serà l’escola dels seus fills i filles en el moment de prendre decisions i triar-ne una. Tenint en compte que serà el lloc on passaran els propers anys i on desenvoluparan el seu procés d’aprenentatge.


Calendari de Portes obertes als centres
Enguany l’Escola Cascavell* ha decidit fer una setmana sencera de portes obertes, és a dir, que a partir de dilluns dia 6, i fins divendres dia 10 de març, les famílies podran visitar l’escola durant tot el matí. De manera que tenen l’oportunitat de conèixer el centre en plena activitat i parlar amb l’equip de mestres i la seva directora que els farà una visita guiada i respondrà a totes les seves preguntes. La resta de centres públics han organitzat el següent calendari, en el cas d’infantil i primària: Escola Catalunya (dijous, 9 de març a partir de les 17h.), Escola Pompeu Fabra (divendres, 10 de març a les 9.15h i a les 15.15h); i en el cas de secundària: Institut Escola Sant Adrià de Besòs ** (dimecres, 1 de març per la tarda), Institut Vázquez Montalbán (dilluns, 6 de març a partir de les 17h.). Centres concertats: Col·legi Sant Gabriel (dimecres, 1 de març a les 11.30h, 15,30h, 18h, i 19h.), Col·legi Amor de Déu (dimarts, 14 de març a les 17.30h.) i, pel que fa a l’Escola Túrbula, cal trucar per concertar visites individuals al tel. 93 381 59 55. També faran jornades de portes obertes els mesos d’abril i maig, la Llar d’infants Garbí (dimecres 19 d’abril a les 10h. i dijous, 20 d’abril a les 15.30h.) i el Centre per a la Petita infància i família JM Céspedes (20 d’abril i 2 de maig a partir de les 18.30h).

* Escola Casacavell, tot i estar al barri del Besòs, aplega força infants de la Mina. Disposa de 25 places de P3.

* * Institut Escola Sant Adrià de Besòs, ubicat dins el barri de la Mina. Disposa de 50 places de P3.

Encara no es coneix l'oferta concreta de places als centres concertats.

 

Consorci del barri de la Mina