La segona cursa solidària de la Mina, organitzada per Run Magazine, dóna el tret de sortida a la 26a. Setmana Cultural del barri que presenta un programa d’activitats adreçades a la participació del conjunt de la comunitat i que posa el focus en l’enfortiment del teixit social a través de les seves entitats. La setmana es tanca amb la caminada popular del programa La Mina Camina que es fa diumenge 28.

 

 

 


Al llarg de tots aquests dies es podrà visitar l’exposició fotogràfica que, dilluns 22, s’inaugurarà a l’espai Pinós-Miralles de l’Espai Cultural Font de la Mina dedicada al Camp de la Bota. El mateix dia, hi ha una jornada de portes obertes pensada per donar a conèixer el projecte dels horts urbans al barri, iniciat aquest curs des del Projecte Educatiu de barri (pebMina) on s’agrupen les entitats i els serveis de l’administració de l’àmbit de l’educació, tant de l’escola com del lleure. Es pintaran els murs que delimiten les parcel·les que s’han començat a treballar, es farà un espantaocells i s’hi plantaran herbes aromàtiques. Dimarts estan organitzades dues inauguracions-presentacions de l’exposició fotogràfica del Camp de la Bota amb la projecció d’un vídeo documental sobre el mateix tema, una serà a les 12 del migdia i l’altre a les 6 de la tarda.

Concert de Gòspel al Parc del Besòs i Exposició del Camp de la Bota
Dimecres és el dia de la Mostra d’Entitats, que es muntarà a la Rambla de la Mina, i que estarà oberta entre les 10 del matí i les 8 del vespre. Serà una gran trobada de totes les entitats, associacions i serveis que treballen al barri, ja siguin de caire social, cultural, educacional, sanitari o esportiu. Amb la participació, especial, en aquest edició, del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte de Barcelona, que ens presenta el seu equip responsable de l’Hospital del Mar. En el marc de la Mostra, a dos quarts de sis de la tarda (17.30h.) els joves faran lectura d’un manifest que recull les seves expectatives del barri que volen que sigui la Mina. Hi haurà també una exhibició del club de lluita La Mina, espectacle de rumba per part dels joves del projecte VitaMina, una exhibició de ball de Proamina. I, el mateix dia, però, al parc del Besòs se celebra el primer concert de Gòspel, organitzat pel TRAM i l’Escola Superior de Música de Catalunya, l’ESMUC, amb la col·laboració del Consorci de la Mina. Tindrà lloc a partir de dos quarts de vuit del vespre (19.30h.) i l’escenari se situarà a la zona del parc que es troba just davant de la parada Parc del Besòs del tramvia. Un total de 45 músics, dirigits pel professor Didier Likeng, realitzaran aquest concert com a exercici de final de curs de l’ESMUC.


Dia Internacional del Joc a la Setmana cultural
El matí de dijous tindrà lloc una jornada dedicada a la salut mental, organitzada per la Taula de Salut Mental de la qual també en forma part el Consorci, i que està centrada en les experiències que ajuden a afrontar el malestar emocional. Serà a la sala d’actes de l’Espai Cultural Font de la Mina (Ponent, 21) entre les 10 i la una del migdia. Divendres està dedicat a les celebracions. El Dia Internacional del Joc, 28 de maig, és una de les dates assenyalades a la Mina, perquè des del pebMina s’organitza una festa que posa el joc al centre de la vida de les persones i, especialment, de les famílies. El joc i jugar és recurs que, a més del gaudi, contribueix a la cohesió social, a l’enriquiment dels vincles familiars, a l’intercanvi generacional i és una eina molt important per a l’aprenentatge. Se celebrarà a la rambla de la Mina, al tram de davant l’edifici de primària de l’Institut Escola, començant a dos quarts de cinc de la tarda (16.30h) i fins a les set. Hi haurà jocs, proves, reptes i berenar. Per la nit tindrà lloc el sopar d’entitats a l’espai Pinós-Miralles, a partir de les nou.

Consorci del barri de la Mina