El nou CAP La Mina obre les portes i des d’avui ja atén la població el barri i la Catalana

Avui, dilluns, dia 3 de juliol, ha obert portes el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) La Mina, al que ja hi han acudit els primers pacients. Mentre que la planta baixa, on hi ha la recepció i el servei d’urgències ja s’hi veia força gent, a les plantes superiors, on hi ha les consultes dels especialistes l’afluència no era gaire important.

 

 

 

 

El Govern de la Generalitat ha destinat una inversió de 7,6 milions d’euros per construir l’edifici i 1,4 milions per equipar-lo. El nou CAP ha de donar servei a la població del barri de la Mina (10.383 habitants) i al barri de La Catalana (1.043 habitants), en total 11.426 persones, segons dades del darrer recompte estadístic de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs de gener d’aquest 2017. Està ubicat a la cantonada que fan l’Avinguda Manuel Fernández Márquez i el carrer del Mar, pel costat de l’institut escola. De fet, el nou CAP es troba just al costat de l’antic ambulatori. Tots dos edificis, juntament amb el de la parròquia de la Mare de Déu de les Neus, constituiran la nova plaça Àngels Rosel, ja en construcció, i on es troba l’accés principal al CAP.

 

Serveis socials i atenció a la dona

 

Es tracta d’un edifici de planta baixa més quatre en alçada i soterrani que s’aixeca sobre un solar de 1.002 m2 i que disposa d’una superfície construïda de 5.230 m2. Aquí hi ha distribuïts els diversos serveis d’atenció continuada i primària, pediatria, salut mental, odontologia i atenció a la dona. A més, d’una àrea destinada al treballador social, les consultes polivalents per a especialistes, l’àrea administrativa de servei a l’usuari i totes les dependències destinades al personal laboral, despatxos i zones de treball i formació. Atenció primària compte amb 26 consultes de medicina general per a metges, infermeres i residents; pediatria, amb vuit consultes de medicina i infermeria; i, l’àrea d’atenció a la dona té quatre consultes pròpies. El departament de salut mental, situat a la tercera planta, dona atenció a adults, joves i infants.

 

 

    

 

Pel que fa a l’àrea d’atenció a les drogodependències, el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependents (CAS), encarregat del servei de dispensació de metadona, continua tenint l’entrada pel carrer del Mar, pel costat de l’oficina de la Tresoreria de la Seguretat Social. D’altra banda, el nou equipament sanitari, també acollirà -després de l’estiu- el programa de reducció de danys “El Local”, que fins ara ha tingut ubicacions provisionals, i que disposarà de despatxos de treball i visites, sanitaris amb dutxes, consigna i magatzem a la planta soterrani. A la planta baixa hi haurà la recepció amb una entrada independent pel costat de l’Avinguda Manuel Fernández Márquez i tots els serveis pels usuaris, sala caliu on s’ofereixen esmorzars i berenars, rebost, sanitaris, sala de cures i infermeria, zona per a fumadors i l’espai de venopunció, que compta amb l’atenció i supervisió del personal sanitari.

 

    

 

Consorci del barri de la Mina