L’equip tècnic professional de la Xarxa Sociolaboral del Consorci ha participat aquest mes d’octubre en una sessió formativa sobre la “Renda Garantida de Ciutadania”. Una nova prestació social que té com a finalitat desenvolupar la promoció de la persona i el seu apoderament per superar les condicions que l’han dut a necessitar aquesta prestació.

 

La sessió l’han portat a terme dos dels professionals de la Xarxa, que prèviament havien assistit a la sessió informativa que va oferir la “Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya” a primers d’octubre. Aquestes sessions s’organitzen amb la intenció de difondre al màxim la informació relativa a la renda garantida i resoldre els dubtes que es puguin generar de seva gestió. Informant als treballadors de l’àmbit social de les principals característiques i requisits que es demanen per poder accedir a aquesta prestació, així com del procediment per demanar una cita per gestionar-la, és possible que més persones se’n puguin beneficiar.

Una eina al servei de l'ocupació

Destacar que la Renda Garantida de Ciutadania, és una prestació dual, és a dir, es tracta d’una prestació social associada a una política activa d’inserció, que situa com a eix principal l’ocupació, i per tant, se centralitza en el sistema del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).  La Renda Garantida de Ciutadania va començar a implementar-se el 15 de setembre passat de forma transitòria i gradual per afavorir-ne la sostenibilitat i assumir el nou repte amb eficàcia. La Renda Garantida de Ciutadania és un recurs més i una bona eina per treballar contra l’atur fomentant l’ocupació, i que ens permet ampliar l’atenció que des de la Xarxa sociolaboral podem donar a les persones del territori. D’aquí que valorem com a molt important l’equip tècnic estigui al corrent de tota aquesta mena d’iniciatives i canvis que es posen al servei de la població.

Consorci del barri de la Mina