L'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar fa avui, dia 20 de novembre, 58 anys la Declaració dels Drets dels Infants. I, al barri de la Mina ho vam celebrar amb una gran festa aquest dissabte.

 

 

Aquesta declaració deriba de la Declaració Universal dels Drets Humans, que té per objectiu principal promoure el progrés social, elevar el nivell de vida dels pobles i garantir la llibertat de les persones. Però, els drets que vam commemorar dissabte, amb una festa organitzada pel Projecte Educatiu del barri de la Mina, són especials per a tots els nens i nenes. Com que són menors d'edat la llei els protegeix, especialment, contra el maltracte, l'explotació o la manca de cura, i al mateix temps també els reconeix drets com el de la llibertat d'expressió, pensament i informació.

A la festa d'enguany les entitats que treballen a la Mina en el camp de l'educació del lleure infantil i juvenil van preparar tallers i proves per entendre millor que representen els drets a la igualtat, l'alimentació, la pau, l'educació, la protecció, la no discriminació i la identitat. Juntament, amb els nostres deures, imprescindibles per correspondre a aquests drets.

Aquí teniu la galeria de fotos de la festa que va tenir lloc dissabte al parc del Besòs. Va comptar amb la participació de la regidora de l'Ajuntament, Ruth Soto, que en el seu parlament va posar l'accent en el drama dels refugiats. Com cada any hi van col·laborar el TRAM i l'AMB.

La festa va  acabar amb l'espectacle d'en Rah-Mon Roma, que va aconseguir fer bellugar a gairebé tothom.

 

Consorci del barri de la Mina