Dissabte, 17 de febrer, van concloure les Jornades de presentació de projectes i pressupostos del Pla d’Actuació social. Al llarg de quatre dies es va fer balanç dels objectius i resultats de cadascun dels diversos projectes que hi ha en marxa al barri.
.

I, es va donar a conèixer amb detall, com s’invertiran els 3 milions d’euros que hi ha previstos per aquest capítol al pressupost d’enguany.
A les jornades hi van participar l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, l’Associació de veïns del barri, la Plataforma d’entitats i veïns i la comunitat de l’Església Evangèlica del barri.

 

La despesa social per àmbits es distribueix de la següent manera:

 

  • Desenvolupament econòmic local: 69.072 euros
  • Suport social i educatiu: 448.190 euros
  • Conciliació de la vida familiar i laboral: 186.990 euros
  •  Formació i inserció sociolaboral: 794.254 euros
  • Millora de la convivència i el civisme: 325.350 euros
  • Participació i desenvolupament comunitari: 338.572 euros
  • Espai públic i civisme: 435.631 euros
  • Despeses directes de la gestió: 447.855
  • Convenis subvenció global i genèrica d’anys anteriors: 50.000 euros.

 

El primer dia, es van presentar els projectes que treballen en l’àmbit Social i educatiu, que van des del suport a l’escola amb els programes contra l’absentisme, la dinamització de l’associació de pares i mares, i l’acompanyament al pas de primària a secundària, fins al treball amb col•lectius de risc (joves desescolaritzats, drogodepenents,...), passant per els diversos projectes vinculats a l’educació en el lleure.

El segon dia, es van presentar els projectes específics de l’àmbit Laboral. Aquests s’aborden des dels àmbits de la Formació i la inserció sociolaboral i el del Desenvolupament econòmic local, amb projectes destinats a l’autoocupació i la prospecció d’empreses o el de suport a la venda ambulant, i projectes per a la promoció laboral de la població de la Mina, com el Club de Feina i el Servei d’informació i orientació laboral, entre altres.

 

El tercer dia, va estar dedicat a l’àmbit de la Participació i el desenvolupament comunitari. Des de la perspectiva de potenciar la implicació de la comunitat i la seva cohesió social s’organitzen els Consell de participació i es duen a terme projectes de suport a l’Associació de veïns i les diverses associacions i entitats del barri. Aquest dia també es van presentar els projectes emmarcats dins l’àmbit de la millora de la convivència i el civisme, com és el de suport a les Juntes d’escala.

 

Finalment, el darrer dia es van presentar els projectes relacionats amb l’àmbit de la Conciliació de la vida familiar i laboral, que inclou els projectes destinats als infants de la comunitat i les seves famílies, i el de l’Espai públic i el civisme, amb projectes relacionats amb el mediambient i la recuperació de l’espai públic.