El passat dissabte 21 de Juliol el barri de la Mina va viure una transformació més enllà de la urbanística. Zona Jove, servei del Consorci del Barri de la Mina, a través del PAT’07 (Pla d’Art Transformador ’07) organitzà l’activitat NET.Xarxa de 10 a 17h al Parc del Besòs. Jornada d’Art Urbà on es construiren tapissos fets amb material de rebuig, com ara bosses i ampolles de plàstic, retalls de roba... prèviament tractats i manipulats, l’activitat fou dirigida per l’artista plàstica especialista en espais efímers Nona Umbert

 

Amb aquesta activitat s’obra la proposta a tots els joves i entitats del barri de la Mina amb la difusió corresponent a altres associacions, centres cívics i casals de St. Adrià del Besòs, Badalona i Barcelona.

 

 Una vegada realitzat el tapís, acompanyats pels grups de percussió de Labansamband i Batukamina es varen anar a penjar a les tanques que hi ha pel barri i que protegeixen de les obres que s’estan fent en aquest moment. Aquesta exposició romandrà durant tot l’estiu per a què la gaudeixi el veïnat del barri.

 

L’activitat ha estat fotografiada per set joves del Barri participants d’un altre projecte: “Una Mirada de la Mina” conduït per la Psicòloga social Úrsula Yglesias, que està en funcionament des de fa unes setmanes. El material produït des d’aquest taller, s’està preparant per a revertir en una exposició que sigui presentada a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, juntament amb alumnes de Medi Ambient. A més, paral•lelament, també ha estat enregistrat en vídeo per poder crear un documental.

 

El dia va estar amenitzat amb algun jove que anava posant música i anava fent d’”speaker” i l’acompanyament d’uns bons gaspatxos creant la primera “gaspatxada popular”, amb l’aportació de l’Associació de comerciants del Barri de la Mina.

 

El NET.Xarxa ha estat una de les moltes propostes que futurament es preveu impulsar dins el PAT’07 al barri de la Mina.

 

Consorci del barri de la Mina
.