Amb l’inici del nou curs i l’arribada del mes d’octubre, aquesta setmana, Fem Família, La Capsa dels Jocs i Espai Jove han presentat des dels micròfons de Ràdio la Mina les novetats i activitats previstes per a les properes setmanes.


Alhora han explicat els canvis i adaptacions que s’han fet per poder atendre a famílies, infants i joves d’acord als protocols i mesures anticovid fixades per Salut. Octubre és mes de fulles seques, castanyes, foc i panellets. I, tots aquests elements de tardor formen part de les programacions dels serveis socioeducatius del Consorci, encara que amb diferències a tal com s’havien celebrat fins ara aquestes festes populars tan estimades. No serà possible fer una trobada comunitària i compartida al parc del Besòs a l’entorn de la Capsa dels Jocs. Enguany cada servei celebrarà separadament la castanyada amb els seus propis usuaris. En el cas de Fem Família es replicarà la festa tres cops al llarg de la darrera setmana d’octubre, per evitar que es barregin els diferents grups que s’han establert d’acord amb la limitació d’aforament, serà els dies 26, 28 i 30 al seu local. Espai Jove ha optat per organitzar dues sortides, una amb el grup de 10 a 14 anys el dia 28 i una altra amb el dels més grans el dia 30. Compraran castanyes en una parada al carrer i se les aniran a menjar a algun parc de l’entorn. La Capsa dels Jocs que es troba situada en l’espai exterior i obert del parc del Besòs, celebrarà la festa el matí de dissabte, 31.


Lleure, formació, benestar
Els equips d’educadors de tots tres serveis van presentar la resta d’activitats que també s’han organitzat per aquest mes. Fem Família posarà especial atenció en els dies internacionals de la No Violència i del Rentat de Mans, dies 2 i 15 d’octubre, respectivament. S’abordarà el retorn a l’escola, ben diferent aquest curs amb l’emergència sanitària i les restriccions establertes. Temes importants per la salut i el benestar com la bona nutrició, l’organització i l’estalvi en l’economia familiar, i la gestió de les emocions. Estan previstos tallers, al de cuina prepararan panellets i als de manualitats faran una castanyera i decoració de tardor. I comptaran amb la visita del personal del CAP per resoldre dubtes sobre la pandèmia que estem vivint.

 

La Capsa dels Jocs ha preparat jocs de taula i esportius, una gimcana per participar-hi en família, una activitat especial pel dia mundial dels animals, aquest dissabte, dia 4. Com ja és habitual cada dimecres aniran a l’hort comunitari del barri per regar i cuidar les bledes, alls, cebes, tomàquets i enciams que hi ha plantats. Dissabte, dia 17, està organitzat el taller “Atrapant l’aire” a càrrec del departament de Mediambient de l’AMB sobre pol·lució de l’aire i està per acabar de confirmar si es podrà fer, condicionat per les restriccions COVID-19, el conta contes que s’organitza en col·laboració de la biblioteca Font de la Mina, en tot cas previst per divendres dia 30.


Per Espai Jove octubre és el moment de la represa del contacte amb els joves. Dilluns, dia 5, faran la benvinguda al grup de 10 a 14 anys i dijous, dia 8, al grup dels més grans. Enguany els primers es trobaran de dilluns a dimecres i els segons els dijous i divendres. D’aquesta manera Espai Jove pot oferir dos programes diferents adaptats a les edats de cada grup de joves. Els dilluns és el dia dedicat a l’activitat semidirigida i l’acompanyament en els deures de l’institut, dimarts es fan les dinàmiques, activitats i sortides, i tots els dimecres hi ha activitat física al pati de l’institut escola La Mina. En el cas dels més grans la música ocupa una bona part de les activitats així com l’organització d’activitats socioculturals per part del mateix grup de joves, de cara a fomentar la seva autonomia i un temps d’esbarjo de qualitat.


Tots tres serveis visitaran mensualment Ràdio la Mina per fer difusió de les seves activitats i experiència de treball amb infants, joves i famílies, sovint amb la participació dels usuaris que explicaran què suposa per a ells la participació en alguns dels serveis socioeducatius del Consorci.

Consorci del barri de la Mina