La Capsa dels Jocs llueix de nou el vermell intens i les coloraines que la identifiquen, que fan que es vegi d’una hora lluny. Respon al seu caràcter de servei obert i de lliure accés, destinat a famílies amb infants de cero a dotze anys, que mitjançant l’activitat lúdica i el joc promou el lleure familiar de qualitat.

 

 

Coincidint amb la celebració del 15è aniversari de la seva obertura, l’any 2006, el Consorci ha restaurat el mòdul d’aquest servei de la seva xarxa d’intervenció socioeducativa, ubicat al parc del Besòs. I, en col·laboració amb l’AMB, introduït millores en el conjunt del recinte. S’ha ampliat uns 800 metres quadrats la zona de joc, annexionant-hi l’àrea de gespa que hi havia al davant, aprofitant per renovar tot el tancat que l’envolta, i s’hi ha incorporar una nova taula de pícnic. En total ara es disposa d’uns 1.200 metres quadrats.

Els treballs de pintura es van encarregar a l’empresa d'àmbit social Suara Inserció orientada a la incorporació al mercat laboral de persones en situació de vulnerabilitat i especials dificultats per accedir-hi. Tot cercant sinergies, ja que la inserció sociolaboral és un dels principals àmbits d’intervenció del propi Consorci.

 

  

 

Les famílies trien els elements decoratius

Per via d’un procés participatiu les famílies van triar els elements decoratius que s’han col·locat a les parets del mòdul. Les bitlles, el tatano, les peces de puzle, la baldufa, el ninot de la molla que crida “La Capsa dels Jocs”, els daus i la pilota van ser els escollits. La brigada del Consorci, que entre les seves tasques té els treballs de manteniment del mòdul, va instal·lar un nou para-sol, molt ben rebut per les famílies.

La festa d’aniversari es va celebrar el passat 19 de juny. D’acord a les restriccions COVID es van organitzar dos torns i aplicar els protocols de control a l’entrada. Els participants van trobar jocs gegants per jugar en família, (passaboles, memori, esquís tàndem, bitlles catalanes, micado, dominó i herron), i un trivial i una exposició dedicats a aquests quinze anys de la Capsa. La Colla gegantera de Sant Adrià va portar la família de gegants de la ciutat, l’Adrià que duu la seva filla Eulàlia a coll-i-be, en representació dels antics passadors del riu, i la Natàlia, acompanyats de la Cuqueta. I el grup Animacions Barcelona va fer les delícies dels assistents amb els seus balls i jocs, trucs de màgia i habilitats amb la globoflexia.

 

  

  

 

Previst el tancament perimetral del parc del Besòs

De cara als propers mesos, per part de l’AMB, està prevista la instal·lació d’un punt de llum i plantar alguns arbres més per guanyar llocs d’ombra dins el recinte de la Capsa. I pel que fa al parc del Besòs, construir un tancament definitiu a tot el seu perímetre, que suposarà la recuperació de les zones de joc que es van retirar fa uns anys, i l’establiment d’un nou règim de gestió on hi haurà horari d’obertura i tancament del parc, amb un servei de vigilància.

Consorci del barri de la Mina