L’any 2021, els convenis de col·laboració entre empreses i el Servei de Prospecció del consorci del barri de la Mina han generat 135 contractes de treball de 193 ofertes gestionades, el que representa un 70% de cobertura de les ofertes.

 

 

Actualment, es col·labora activament amb 98 empreses de les 190 amb conveni de col·laboració amb el Consorci, oferint, entre altres accions, candidatures a les seves ofertes de feina. Aquestes candidatures són seleccionades pels equips tècnics de la Xarxa de Serveis d’Inserció Sociolaboral del Consorci de la Mina, tenint en compte els perfils professionals i les competències de les persones candidates, i contrastant-les amb les ofertes presentades per les empreses i els seus requeriments. Una vegada finalitzat el procés de selecció, si la persona és contractada, es fa un seguiment per part dels serveis d’inserció sociolaboral amb la persona contractada, i l’equip de Prospecció d’Empreses, realitza el mateix amb l’empresa contractant, coordinant-se per tal de garantir uns bons resultats de cada inserció laboral, tractant que sigui de qualitat i perduri en el temps.

D’altra banda, aquest 2021 la Xarxa de Serveis d’inserció Sociolaboral ha atès a 1011 persones (481 dones i 530 homes), amb itineraris individualitzats per la recerca feina, la millora de l’ocupació i/o la inserció formativa.

Per tal d’aconseguir els millors resultats, l’equip de prospecció ha realitzat un total de 198 accions individualitzades amb les persones candidates presentades a les ofertes gestionades. Aquestes accions donen suport la feina feta pels equips tècnics dels serveis sociolaborals, informant de les característiques de les ofertes de feina, ajustant els perfils i fent un simulacre d’entrevista de selecció per augmentar les probabilitats d’èxit en la contractació.

També s’han impartit 18 accions grupals que són, per una banda, tallers preparatoris per una oferta de feina concreta i tallers de preparació de processos de selecció futurs, sense que hi hagi cap oferta de feina. Fet que fa que les persones candidates treballin els aspectes a millorar en el procés, augmenti la pròpia autoestima i la seguretat en si mateixa.

 

Consorci del barri de la Mina