El Consorci del barri de La Mina disposa d’una Xarxa de Serveis sociolaborals que té l'objectiu comú de generar oportunitats d'inserció laboral i/o formativa i fomentar l'autonomia i aprenentatge, per a reduir els nivells d'exclusió de la població del barri.

 

 


Al 2021, s'han informat un total de 1023 persones entre els diferents serveis de la xarxa, encara que el pes d'aquesta acció recau en el Servei d'Informació i Orientació Laboral SIOL LA MINA, on hi ha 788 persones informades, de les quals 330 han començat un itinerari als serveis de la Xarxa, i la resta han demanat informació de diferent tipus.

1011 persones han realitzat un itinerari personalitzat d'inserció sociolaboral, repartides entre els 7 programes sociolaborals i formatius, atenent i donant resposta a les necessitats laborals i formatives del territori, i treballant cada cas de manera integral, entenent el treball, com una eina fonamental d'inclusió social i qualitat de vida.

 


El resultat més destacat del 2021 és l'elevada inserció laboral, amb un 45% del total d'itineraris, 454 persones han trobat treball generant un total de 633 contractes , resultat lligat a la millora del mercat de treball, després de l'impacte directe en 2020 de la Covid-19.
D'altra banda, 165 persones han començat un itinerari formatiu, representant un 16% del total, arribant a l'objectiu marcat a l'inici de l'any.

La contractació classificada en subsectors, dels que destaquen SERVEIS DE NETEJA (26,1%), LOGÍSTICA (16%), HOSTALERIA I RESTAURACIÓ (11,2%), COMERÇ i VENDES (8,1%), i MANUFACTURES I MANIPULATS (6%). El sector de l’HOSTALERIA I RESTAURACIÓ que va caure en 2020 a la meitat del percentatge respecte a l’anterior, a causa de la situació d’excepcionalitat provocada per la COVID-19 ha reprès la proporció d’anys anteriors.

Consorci del barri de la Mina