El Club de Futbol Tramuntana va guanyar els trofeus de plata de les categories prebenjamí i aleví del II Torneig F7 Tramuntana organitzat per l’entitat esportiva de la Mina. Hi van participar dotze clubs -dos d’ells internacionals-, 31 equips de les categories prebenjamí, benjamí i aleví, i 500 jugadors d’entre 6 i 11 anys.

 

 

Dues mil persones a les grades

La convocatòria va reunir dues mil persones a les grades del Camp de Futbol del Besòs de Sant Adrià que van veure i animar dotze hores seguides de futbol des de les vuit del matí, d’un dissabte de mig juny amb temperatures de ple estiu. L’equip local va defensar la samarreta del Tramuntana amb sis equips, tres per cada categoria amb un total de 120 jugadors. Els dos clubs estrangers, un de França i un d’Uzbekistan, s’hi van inscriure amb els seus equips alevins, aprofitant l’estada que estan fent a Catalunya. De Badalona van venir tres clubs, el Badalona, el Llefià i el Young Talent, amb un equip per cada categoria cadascun, el Santa Coloma de Gramenet, també va participar a les tres categories, igual que el Vila Olímpica i la Unió Esportiva Cornellà. L’equip del barri de Sant Andreu de Barcelona i el New Team de Sant Cugat, van participar amb un equip cadascú a la categoria aleví.

 

  

 

Al matí es van jugar els partits d’eliminatòria i a la tarda els de classificació. El primer i el segon lloc es van disputar l’or i el tercer i el quart la plata. El New Team va guanyar l’or en la categoria aleví, el Young Talent en la benjamí i el Llefià en la prebenjamí. Pel que fa a la plata, el Tramuntana la va guanyar en les categories prebenjamí i aleví i l’Espanyol en la benjamí.

Projecte socioeducatiu mitjançant el futbol

El club compta amb el suport i la col·laboració d’exesportistes com Javier Márquez, Joan Capdevila i David Torres. L’objectiu és seguir creixent, tenir categories superiors, jugar partits de la federació i crear la secció de futbol femení, aprofitant el bon moment amb els èxits del Barça, que aquest any ha fet el ple amb la Copa, la Lliga, la Supercopa i la Champions. Es tracta d’acabar amb perjudicis encara molt establerts en la cultura gitana i animar a les nenes a jugar. L’altre cavall de batalla és el finançament del club amb les necessitats de garantir les equipacions, les fitxes i els arbitratges que s’incrementen si es vol accedir a la lliga de la federació.

 

  

 

El Club de Futbol Tramuntana-La Mina és un projecte socioeducatiu que treballa l’educació en valors mitjançant la pràctica esportiva, fomentant la formació personal i escolar, per la igualtat d’oportunitats. Un dels seus principis és que si es falta a classe o no hi ha esforç pels estudis, tampoc es pot anar a entrenar ni jugar els partits. Tornejos com aquest i la participació, en aquest cas, d’equips internacionals, són un al·licient extra per aquests nanos que no ho tenen fàcil en el context del barri de la Mina. El club el va crear ara fa vint-i-tres anys Toni Porto, amb la intenció de donar un espai de relació i disciplina esportiva que fos un referent per la canalla del barri i, actualment, el seu fill José, n’és el president. L'esdeveniment va comptar amb la participació de l'alcaldesa en funcions de la ciutat, Filo Cañete, i membres de la corporació que van fer el lliurament de premis.

 
 
  

 

  

 
Consorci del barri de la Mina
Fotos: CF Tramuntana-La Mina