Passades les festes de Nadal us presentem l’oferta dels serveis socioeducatius del Consorci per aquest mes de gener. Fem Família i la Capsa dels Jocs, dimecres vinent, dia 17, comparteixen el taller de salut “Com està el nostre cos?” a càrrec del CAP La Mina.

 

 

Després dels possibles excessos d’aquestes darreres setmanes, convé tornar a pensar en qüestions d’alimentació saludable i l’exercici físic necessari per recuperar els bons hàbits de salut. Espai Jove també té propostes d’activitat física dins el programa “Encistella’t" on l’esport és l’eina socioeducativa.

A Fem Família tots els dijous es fan tutories a banda de l’activitat programada. Aquests són espais d’atenció personalitzada pel seguiment dels plans de treball individualitzats establerts amb cada família, on es fa acompanyament i orientació per a la criança i el benestar de tot el grup familiar. La resta de dies hi ha activitats en grup, al matí les famílies venen amb els nadons i a la tarda també amb els germans més grans. Es fam tallers de suport a la criança i jocs sensorials, de psicomotricitat i lliure, on l’infant desperta totes les seves habilitats. També són importants les propostes que fomenten la participació comunitària.

Aquest mes, tots tres serveis de la xarxa socioeducativa participaran en la creació d’un mural comunitari al passadís de l’edifici del carrer Mart a l’altura dels portals 30 i 32. Aquests dies, les noies del grup d’adolescents estan fent accions informatives, informant porta a porta el veïnat de les dues comunitats. Divendres, 19 a la tarda i dissabte 20 al matí, serà el moment de treure la pintura i els dissenys preparats per fer la decoració, que té per tema la fauna marina i el seu medi.

 

  

 

D’altra banda, es fan visites a la biblioteca per renovar llibres i escoltar contes, activitats amb experiments, sortides a caminar, descobertes dels parcs de l’entorn i tallers de cuina. El dia 30 d’aquest mes és el Dia Escolar de la No-violència i la Pau i s’han preparat activitats per celebrar-lo i reflexionar sobre la cultura de la Pau. Espai Jove ha preparat un Escape Room, farà un cinemafòrum, jocs de taula i la trobada mensual amb les mares a l’espai "Pausa Cafè".

A finals de mes, els tres serveis es posaran davant els micròfons de Ràdio La Mina per avançar la programació del mes de febrer i compartir els moments més destacats del que s'ha fet al gener. Podeu segui la seva activitat a través dels podcast de l’emissora i per via de les seves xarxes socials.

Aquí teniu la programació de cada servei. Per Fem Família i Espai Jove cal inscripció, l'accés a la Capsa dels Jocs és lliure.

Consorci del barri de la Mina