Ara al setembre, Fem Família ha reprès l'activitat i a l'octubre ho farà Espai Jove, tot i que a partir del 13 de setembre comença el període d'inscripcions. Els tres serveis de la xarxa socioeducativa del Consorci han incorporar sortides a la platja i la piscina, aquests mesos de calor. Així com activitats relacionades amb l'estiu, algunes més lúdiques i de joc, i també les que tenen en compte els canvis que representen les vacances en l'organització i la logística familiar. Posant atenció, per exemple, en l'economia domèstica d'aquests mesos, l'alimentació amb propostes de receptes refrescants per fer batuts de fruites o la salut, amb una xerrada a càrrec del personal del CAP per prevenir els cops de calor o com actuar. Sense descuidar les activitats a l'hort comunitari dels divendres i els diumenges mediambientals, en el cas de La Capsa dels Jocs. El Casal d'Estiu d'Espai Jove, es va fer en dues tandes de quinze dies. Una amb el grup d'adolescents i l'altra amb el de joves amb una proposta centrada en les activitats aquàtiques, que ha agradat molt als nois i noies que hi han participat. A més de les sortides en bicicleta a la platja i la piscina, han anat al parc d'atraccions del Tibidabo, i han fet submarinisme, vela, pàdel surf i vòlei platja.

 

   

  

 

L'escolarització dels més petits de casa

Ara al setembre, a Fem Família es prepara la tornada a l'escola i s'acompanya l'inici de l'escolarització per a aquelles famílies que tenen algun infant que comença P3. Les tutories individuals continuen sent els dijous, com la xerrada de la llevadora que és el darrer dijous de cada mes. Es recupera l'activitat a l'hort comunitari i el programa mensual de difusió a Ràdio La Mina. Està previst abordar temes com els refredats, les aplicacions de les xarxes socials que poden ser més útils per a les famílies amb infants petits o com afavorir el bon descans. A més de jocs que fomenten la maduració dels infants, sessions de psicomotricitat, i la benvinguda a la tardor.

 

   

 

A La Capsa dels Jocs, aquestes dues primeres setmanes es manté l'horari d'estiu, obrint entre setmana els matins de dimarts i dijous amb jocs d'aigua per apaivagar la calor. A partir de dilluns, dia 13, entra en vigor l'horari de tardor: tardes de dilluns a dissabte de quatre a dos quarts de vuit del vespre (19.30h.) i dissabtes i diumenges matí d'onze a dues del migdia. Divendres, dia 10, està prevista una sortida al parc d'atraccions del Tibidabo. I al llarg del mes  hi ha programats un munt de jocs col·lectius i tallers. A més d'activitats especials en col·laboració amb altres entitats com la biblioteca o l'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona). I també recomencen els programes mensuals de difusió a Ràdio La Mina.

 

  
 
Consorci del barri de la Mina