images/cabecera/4.jpg

Comencen les activitats d’Espai Jove, el servei de dinamització juvenil del Consorci, per a adolescents i joves d’entre 12 i 21 anys del barri de la Mina. Espai Jove els acompanya en el pas de la infantesa a la vida adulta, procurant que siguin els propis nois i noies qui participin molt activament en l’organització de les activitats que s’hi fan.

 

Es tracta de fomentar el creixement personal, l’autonomia i la presa de decisions del jovent en un espai acollidor de trobada i intercanvi. On es promou l’educació en valors en un temps de lleure socioeducatiu on, a l’hora es busca l’èxit educatiu i formatiu, per garantir la igualtat d’oportunitats en situacions de vulnerabilitat.

Dijous de la setmana passada es va celebrar la festa d’inici de curs amb un tastet de les activitats i jocs que es faran al llarg del curs. Les inscripcions per tots dos grups, adolescents i joves, va a bon ritme per completar-los aquests propers dies. Les activitats s’organitzen en programacions mensuals que inclouen sortides, joc lliure, assemblees, activitats esportives i culturals, tallers, i intercanvis amb altres grups de joves de dins i fora de la Mina, així com amb les entitats del barri en el marc de les celebracions comunitàries.

 

 

Per a les activitats esportives es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs que cedeix les instal·lacions de la Zona Esportiva La Mina. I d’altres espais, per a les activitats de lleure esportiu i recreatiu, com són els parc de l’entorn, entre ells el del Besòs a tocar del Casal Cívic La Mina de la Generalitat on hi ha la seu d’Espai Jove, o les platges properes.

Per aquest mes d’octubre hi ha prevista una sortida al riu Besòs, una per practicar patinatge en línia i una per fer paddle surf. A finals de mes se celebra la castanyada, en una festa comunitària al parc del Besòs, però, a més a més, el grup d’adolescents d’Espai Jove participarà d’un túnel del terror i “patirà” una sessió de cinema terrorífica.

Consorci del barri de la Mina

Serveis i entitats del Consorci de la Mina