L’Aula d’Educació Ambiental, aquest juliol, ha pres el relleu de les activitats de divulgació i sensibilització mediambiental que durant els mesos de primavera i tardor s’organitzen a la Jugatecambiental de la platja del Litoral. Un seguit d’activitats (contes, manualitats, jocs i experiments) que, alhora, s’han vist complementades amb les propostes de l’11è Cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

 

De manera que el matí de dissabte, 8 de juliol, dins el Cicle, a la platja de Sant Adrià de Besòs, un grup de famílies van participar de l’activitat Esnòrquel a la platja, busseig lliure per descobrir el fons marí. A l’espai de l’Aula d’Educació Ambiental els participants van poder veure una projecció introductòria i deixar les seves coses abans d’anar cap a l’aigua per trobar-se amb la biodiversitat de la platja de Sant Adrià. Tot el material que van fer servir el va proveir Submon, una entitat que realitza projectes en l’àmbit de la conservació, estudi i divulgació del medi marí.

     

Observar la biodiversitat de la nostra platja

Fins a divuit espècies marines diferents es van poder observar. Peixos com la salpa, el sarg o el moll de roca, i així fins a onze espècies de peixos de bora platja, el pop roquer i la sèpia comuna, la medusa “borm blau”, l’anemona de mar comuna o el tomàquet de mar, eriçons i musclos. És important destacar el paper d’aquesta nova Aula d’Educació Ambiental, que tant pot acollir activitats del Cicle com aquesta, organitzar-ne de pròpies, o de la programació de primavera-estiu de la Jugatecambiental. Són equipaments ideals per dinamitzar i fer participar el públic dels espais metropolitans dels nostres municipis. L’AMB té previst posar en marxa set Aules d’Educació Ambiental més repartides pels parcs de la xarxa. Les activitats són en dissabte i diumenge, amb horari de dos quarts de dotze (11.30h.) a les dues del migdia, gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

    

Per la seva banda, la Jugatecambiental que programa dues temporades anuals (de setembre a novembre i de març a maig) ofereix un munt de propostes per gaudir en família i conèixer els valors dels parcs metropolitans, la natura i el medi ambient a través del joc i l'activitat lúdica i didàctica. A més a més, hi ha instal·lat un punt d'informació del parc i el seu entorn, un espai de joc lliure i en cada sessió s'hi duu a terme una activitat dirigida amb continguts relacionats amb el parc i la sostenibilitat.

Consorci del barri de la Mina