Avui és santa Llúcia, 13 de desembre, data que tradicionalment obre les festes de Nadal a Catalunya i a la Mina s’estan organitzant tot d’actes que reuniran la comunitat amb motiu d’aquestes celebracions.

 

 

 

És l’escudella popular que cada any prepara l’Associació de Dones Adrianes el darrer dijous abans del dia de Nadal, l’acte que enceta les festes nadalenques al barri. Fan escudella per 100 persones i conviden tothom que passi per davant la seu de l’entitat al carrer del Mar. Abans de les vuit del matí ja traginen amb els preparatius i l’olla bullirà durant cinc hores bones. Cap a quarts de dues comencen a servir els bols d’escudella.

L’endemà, divendres 21, l’Associació de Comerciants de la Mina celebra la Festa de Nadal. Tindrà lloc a l’Espai Cultural Font de la Mina a partir de les cinc de la tarda. A més de la visita del Pare Noel, pels més petits hi haurà tallers infantils de decoració nadalenca, es farà cagar el tió i berenaran xocolata desfeta amb melindros. El grup de dansa “Dulce Canela” de l’Associació Amics del Besòs presentarà els seu repertori de ball. Durant la festa del comerç per Nadal es farà lliurament d’una placa de reconeixement a dos comerciants del barri que s’han jubilat recentment, i es donaran a conèixer els guanyadors del VIII concurs d’aparadors i del II Concurs de pastissos, a qui es farà entrega de premis.

També organitzen un concurs, en aquest cas, de decoració de portals i escales, l’Equip de suport a les comunitats de veïns. S’hi pot inscriure qualsevol grup de veïns fins dilluns dia 17 de desembre a les oficines del servei (carrer del Mar, 12). El jurat valorarà especialment l’originalitat i creativitat del treball, si s’han utilitzat materials reciclats, i que hi participi el major nombre de veïns de la comunitat. Els premis són de 50€ pel primer, 30€ pel segon i 20€ pel tercer.

 

 

 

Participació i comunitat

Per la seva banda, els serveis del Consorci participen d’aquestes activitats com els concursos, per als quals poden ser bons candidats a guanyar premi. D’altra banda, han preparat festes per fer cagar el tió amb el grup de famílies de la Capsa dels Jocs i Fem Família, i sortides a la Fira de Santa Llúcia de Barcelona i al Festival Adrilàndia de Sant Adrià, on aniran el dia 4 de gener.

Consorci del barri de la Mina