Els equips del servei Prospecció d’Empreses i els serveis sociolaborals Avança i Apropa’t a la Feina del Consorci han visitat aquesta setmana la doble cita firal que ha tingut lloc a Montjuïc. En aquesta edició BizBarcelona i el Saló de l'Ocupació s'han enfocat a adaptar negocis, treball i talent al repte majúscul de l’escenari socioeconòmic sorgit de la pandèmia COVID-19.

 

 Ambdós esdeveniments han tingut com a nexe d’unió l’espai Talent Arena on s’han donat respostes i eines per a la gestió del talent en empreses i negocis de persones emprenedores i apuntat les opcions laborals més demandades. L’equip de Prospecció ha participat en les conferències: Qüestions sobre drets i deures en “la nova normalitat”, Track Sectorial de Comerç i Logística, i Noves Atencions Època COVID, on han tingut l’oportunitat de trobar-se amb empreses ja col·laboradores del Consorci i també establir contacte amb empreses noves i agents socials amb qui s’han iniciat comunicacions per explorar possibles col·laboracions que podrien ser molt profitoses. Per la seva banda, els equips d’Apropa’t a la Feina i Avança han visitat l’espai del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), juntament, amb un usuari que va aprofitar per recollir la documentació necessària per matricular-se a un curs ocupacional. I, l’espai Apropa’t on es donaven a conèixer entitats i opcions laborals al tercer sector.

Feines de futur i Treball especial

Aquesta edició ha estat marcada per la situació que l’efecte de la pandèmia està causant en l’economia i han adaptat continguts i propostes a promoure la seva reactivació. Al Saló de l’Ocupació s’hi ha trobat consells per fer un videocurrículum, un taller simulat per preparar una entrevista de feina, tastets d’oficis, feines de futur i noves tecnologies, o el debat sobre l’impacte de la mobilitat internacional en l’ocupació. D’especial interès per als serveis sociolaborals del Consorci ha estat la Fira d’ocupació di-Capacitat i Talent “Sí i Millor” de foment de la inclusió laboral de persones amb discapacitats que enguany s’ha incorporat al saló, organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball da Catalunya (FECETC) amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest cas ha aportat al certamen conferències i entrevistes que han fet possible el contacte directe entre companyies i candidats per facilitar la inserció laboral d’aquest col·lectiu i a ajudar a les empreses de més de 50 treballadors a complir amb l’obligació legal de reservar-los-hi un 2% dels seus llocs de treball.

 

 

 

La doble cita firal que s’ha celebrat entre el 21 i el 23 de setembre amb continguts i activitats presencials (xerrades, debats, tallers, mostra...) i virtuals via streaming ha estat organitzada per Fira Barcelona, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona mitjançant Barcelona Activa, i en el cas de BizBarcelona també per Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya), Cambra de Comerç de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona. Entre totes dues han sumat 137 conferències, 150 ponents, 100 punts d’assessorament personalitzat, 100 tallers, 31 empreses de 10 sectors diferents, 56 entitats col·laboradores, 30 expositors i 12 activitats de treball enxarxat.

Consorci del barri de la Mina