La Festa Major de la Mina va reunir el veïnat al llarg de tres dies aquest cap de setmana, en les diverses activitats del programa organitzat per l’Associació de veïns i veïnes de la Mina, amb la col·laboració de les entitats.

 

 

Les festes es van inaugurar divendres amb el pregó a càrrec de l’associació veïnal. Els diversos actes han tingut lloc a la plaça Maria Àngels Rosell de la Mina Vella, un punt de referència al barri perquè és on hi ha el centre de salut. El mateix divendres es va fer una fira de tallers de bijuteria i figuretes, organitzats pels grups de dones Iris i Adrianes, i l’Associació de Comerciants, pensats per a tots els públics. I a continuació, va tenir lloc l’espectacle de dansa “Retahila de somnis” del grup Retahila del barri Besòs. Les famílies dels serveis socioeducatius del Consorci, Fem Família i la Capsa dels Jocs, també s’han sumat als actes de festa major. Entre divendres i dissabte es va oferir berenar per a unes cinc centes persones.

 

  

 

Dissabte a partir de les cinc de la tarda un grup de batuka va posar ritme i animació amb la cercavila pels carrers, que va fer sortir la gent als balcons. I després es van celebrar els jocs populars que van agradar molt i van reunir força gent (joc de l’oca gegant, carreres de sacs individuals i de quatre, esquis gegants d’equip, estirar la corda...). A continuació va tenir lloc l’actuació de flamenco de cant i castanyoles de l’Associació Amics del Besòs. El sopar popular, a l’aire lliure, va reunir més d’un centenar de comensals i va comptar amb una representació de l’ajuntament encapçalada per l’alcaldessa, Filo Cañete. Va ser un sopar de carmanyola, cada cop més popular al barri, on cadascú es porta l’àpat per compartir. El beure i les postres van anar a càrrec de l’Associació de veïns i la Plataforma d’entitats. La vetllada i el ball de festa major van estar amenitzats per un DJ que va anar congregant veïnat de totes les edats.

Diumenge va ser el dia dedicat a la Mare de déu de les Neus, patrona del barri, amb l’ofrena floral per part de les entitats i la missa de festa major amb la participació del cor de l’església.

Aquí teniu la resta del reportatge gràfic de la Festa Major. 

 

   

  

   

       

  

 

Consorci del barri de la Mina