A veure quin temps ens farà aquesta castanyada, esperem que una mica de fresqueta per agrair l’escalfor de les castanyes cuites dins la paperina. La festa popular de tardor se celebrarà a la Mina aquest dilluns, dia 30, al parc del Besòs davant la Capsa dels Jocs, de cinc a set de la tarda.

 

 

L’organitzen les entitats i serveis socioeducatius del barri amb la col·laboració dels grups de dones, Adrianes i Iris, i es preveu la participació d’unes dues centes persones, entre famílies amb infants, adolescents i joves.

Enguany, l’artista contacontes, Santi Rovira, porta un espectacle que combina el conte interpretat i la música. Una proposta, “Castanyers, Castanyada i Castanyeres”, del tot en solfa a la festa de tardor. L’actuació començarà a dos quarts de sis (17.30 h), però des de les cinc estaran en marxa diversos tallers de manualitats per fer tota mena d’elements de tardor, com ara follets del bosc i mostres de Halloween. També hi haurà un espai nadó, un photocall i jocs. A partir de dos quarts de set (18.30 h) i fins les set, les Dones Iris i les Dones Adrianes repartiran les paperines de castanyes. De coure les castanyes se’n cuida com cada any la gent de la Biblioteca Font de la Mina que ja hi tenen la mà trencada. I comptem amb dos bons fogons per coure-les i fer més via, un d’ells acabat de restaurar per la Brigada del Consorci.

 

 

 

Popular i comunitària

La Festa de la Castanyada és una iniciativa dels serveis socioeducatius del Consorci (Fem Família, La Capsa dels Jocs i Espai Jove), de la que, com cada any, també en formen part el Casal Infantil i el Casal dels Infants amb els grups Racó i Cascavell. Tots plegats organitzen les activitats de manualitats i jocs, responsabilitzant-se cadascú de preparar-ne una o dues i dinamitzar-les el dia de la festa. Enguany, s’hi ha sumat Truquem a la Porta, un servei del Consorci que té per objectiu detectar necessitats entre la població del barri per després posar en coneixement d’aquesta l’oferta de serveis que els poden atendre. Ho fan visitant les llars del barri una a una. A la Festa de la Castanyada participaran amb un taller de material reciclat per fer figures del bosc de tardor i ninots de Halloween. Si els voleu conèixer millor, acosteu-vos a la seva taula informativa.

Consorci del barri de la Mina