Ses Majestats els Reis d’Orient ja són aquí per enllestir els darrers detalls de la seva missió i preparar la cavalcada que tindrà lloc demà pels carrers de la ciutat. Guiats per l’estel que els ha dut fins a Sant Adrià de Besòs des dels seus llunyans països, ahir van instal·lar el campament a la Mina. Més de tres-centes persones entre infants i adults els van poder saludar personalment.

 

Melcior, Gaspar i Baltasar són savis coneixedors de les ciències més antigues i de l’ànima de les persones. Dominen l’astrologia -el llenguatge de les estrelles-, són grans experts en geografia, gràcies als viatges que fan cada any arreu del món guiats per mapes i instruments de càlcul com la brúixola, les cartes de navegació, el compàs o el cronògraf. Ses Majestats van conversar amb cada infant, a qui coneixen bé i acompanyen des de la distància al llarg de l’any. Tot i així, van voler saber de primera mà si han col·laborat a casa, què és el que més els agrada fer, i els van preguntar si estan aprenent a llegir per poder aprendre després el que expliquen els llibres. A cadascú, un per un, els tres Reis li van plantejar un nou enigma que va haver de resoldre i a tothom van demanar que conservi sempre la curiositat dels infants.

 

   

 

Com amfitrions al barri de la Mina van tenir els equips del Casal Infantil, Fem Família i la Capsa dels Jocs, que els van donar un cop de mà en la instal·lació del campament i els van assistir en tot moment. Així, doncs, aquests es van encarregar de donar la benvinguda a les famílies i de dinamitzar els tallers que els Reis havien organitzat per als infants, un cop acabada la visita, de manera que cada infant va participar en la creació d’un fanalet, una estrella i una corona.

 

  

 

   

 

Recorregut de la cavalcada de Reis

Demà divendres, dia 5 de gener, recorreran els carrers de tota la ciutat. El seguici de Ses Majestats, sortirà a dos quarts de sis de la tarda (17.30 h) del carrer Balmes, enfilarà Via Trajana (17.40 h), i carretera de Mataró cap al carrer Pius XII del barri Besòs (18 h). Continuarà pel carrer de l'Argentina (18.10 h), passarà pel carrer de Frederica Montseny cap a la Ronda de Sant Ramon de Penyafort (18.30 h), per entrar al barri de la Mina pel carrer de Ponent (18.40 h). D’aquí aniran cap el barri de la Catalana pel carrer Cristòfol de Moura (19 h), seguiran pel carrer Torrassa i carrer Olímpic del barri de Sant Joan Baptista (19.15 h), fins a l’estació del tren i el carrer de la Platja (19.30 h). El seguici continuarà pel carrer Pi i Gilbert i l'avinguda de Catalunya (19.55 h), i des d’allà cap al barri de Sant Adrià Centre per l’avinguda de les Corts Catalanes (20 h). Passaran per la Plaça de la Vila poc després de les vuit del vespre (20.15 h), des d’on aniran fins al barri antic per l’avinguda Pi i Maragall i el carrer Major (20.25 h). Pel carrer Ricard arribaran a l’Ajuntament on seran rebuts per l’alcaldessa i la resta dels representants del govern de la ciutat. Està previst que Ses Majestats els Reis d’Orient facin el seu discurs dirigit a la ciutadania i a tota la mainada des del balcó de la Casa de la Vila a tres quarts i cinc de nou (20.50 h), parlament que comptarà amb traducció al llenguatge de signes.

 

    

 

        

 

Respecte a la sensibilitat acústica

L’Ajuntament ha fixat dos moments de la cavalcada, en que aquesta passarà sense música, per a persones amb sensibilitat acústica. Serà al final del pont de Via Trajana fins al carrer Pius XII i al llarg del recorregut del carrer Major.

Consorci del barri de la Mina