Enguany se supera per primer cop la xifra del miler de persones que han participat en la cursa popular “La Milla de la Mina”, que organitza l’alumnat de 2n de l’ESO de l’institut Escola La Mina. L’últim dorsal que es va lliurar va ser el 1.020. Tot i no ser l’objectiu principal, augmentar la participació, no deixa de ser una dada significativa de la consolidació i l’atractiu aquesta iniciativa.

 

La cursa s’ha convertit en un dia de trobada, gaudi i celebració a l’inici de la primavera. Alhora, que es reafirma l’encert de l’organització d’aquest esdeveniment esportiu per part del curs de segon de l’ESO, dins el projecte acadèmic “Vida Saludable”, que es fa durant el segon trimestre. Una pensada del professor d’Educació Física, Cesc Gacia, que implica un treball multidisciplinari de diverses matèries.

 

  

      

 

 

Una organització multidisciplinària

Els nois i noies de segon han d’establir el circuït de 1,6 quilometres que fan una milla, en el mapa de carrers del barri de la Mina i els punts de control al llarg del recorregut; contactar amb la policia local i la Creu Roja que es fan càrrec de la seguretat; sol·licitar via instància els permisos necessaris; col·locar la senyalització especial per al tall de carrers; gestionar la col·laboració de patrocinadors i proveïdors; preparar un power point i un pòster de la cursa per fer-ne difusió, també entre els mitjans de comunicació; visitar escoles, instituts i entitats de tot Sant Adrià per convidar a la participació, dissenyar els dorsals i diplomes acreditatius.

El dia de la cursa el grup de percussió es fa càrrec de l’animació de la diada, hi ha qui fa tasques de control i seguretat perquè tot surti bé, qui agafa el micròfon per donar les indicacions, qui reparteix plàtans i aigua a la meta i qui comptabilitza les marques. I la suma de totes aquestes tasques i responsabilitats té com a resultat un esdeveniment que aporta valor afegit al conjunt del municipi, contribueix a la cohesió social del barri i és font de motivació en el procés d’aprenentatge de l’alumnat.

Paral·lelament, el grup de segon aquest trimestre ha treballat els elements fonamentals d’una vida saludable, per prendre’n consciència i incorporar-los en els seus hàbits diaris: alimentació saludable, pràctica de l’activitat física de forma regular, importància del descans i una bona gestió de les emocions.

 

  

  

  

 

Tothom hi és comptat

Hi ha quatre categories: cinquè i sisè de primària, secundària, majors de setze anys i sèniors. De manera, que tothom hi és comptat. Hi ha qui surt amb mentalitat competitiva per superar marques personals, qui corre per participar-hi amb la colla, qui fa la cursa caminant, empenyent el cotxet de la neta o agafada al caminador.

La primera edició es va celebrar l’any 2019, els dos anys següents no es va poder organitzar per les restriccions de la COVID, es va reprendre l’any 2022 i l’any passat ja hi van participar 703 persones.

 

  

 

       

       

 

Enhorabona!

Consorci del barri de la Mina