Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Classe teòrica amb els técnics del Consorci.

La relació entre el Consorci del barri de la Mina i l’IES Salvador i Seguí és força estreta, des de l’any 2005, pel que fa a l’acompanyament en el procés formatiu de futurs professionals dels serveis a la comunitat. La voluntat ha estat, des del primer moment, permetre que els alumnes que són de la Mina o de l’entorn proper puguin realitzar les seves pràctiques en àmbits professionals diversos del barri. Es tracta de donar-los a conèixer la realitat del mateix i, alhora, facilitar que s’incorporin a les diverses iniciatives existents o que n’imaginin de noves, sempre amb l’horitzó de la transformació i la millora de la qualitat de vida del propi territori.

 

La metodologia seguida ha passat per diversos formats: estades dels alumnes en serveis concrets, circuits per tipologies distintes de serveis, visites comentades segons àrees temàtiques... En qualsevol cas, les accions dutes a terme s’han construït conjuntament entre els tècnics de l’Àrea Social del Consorci, el professorat del centre i els mateixos alumnes, amb una participació activa dels mateixos en la confecció del seu itinerari professionalitzador.

 

 

 

 

Una experiència enriquidoraVisita dels alumnes del Salvador Seguí al Servei d'Orientació Laboarl i Club de Feina
Els alumnes de l’IES Salvador Seguí que en el seu període de pràctiques s’integren en les activitats del Consorci compaginen aquestes activitats a la Mina amb una estada a Florència (Itàlia). Allà es troben amb els alumnes de batxiller professionalitzat italians que els acompanyen en el coneixement del treball social que es desenvolupa a aquella ciutat. Aquestes estades tenen la seva contrapartida amb l’estada dels italians a Barcelona, on els alumnes i professors catalans són els que presenten als italians els recursos que coneixen i en els que participen.

Des d’aquesta perspectiva, el curs 2006-07 es va fer un recorregut comentat pel barri de la Mina, guiat pels alumnes que en aquell moment estaven fent les pràctiques entre nosaltres i amb l’acompanyament d’un tècnic de l’Àrea Social del Consorci. Després de la molt bona valoració d’aquesta activitat, enguany, es planteja un model que n’ampliï l’abast.

 

Aquest any es rebran vuit alumnes italians que amb els seus professors seran aquí entre els dies 16 i 22 d’abril. L’activitat consistirà en una estada de cinc matins a la Mina, amb una primera presentació general del Pla de Transformació que està duent a terme al barri des de l’any 2000 i la rotació d’aquests alumnes per quatre dels serveis del Consorci en quatre matins diferents. D’aquesta manera els alumnes entraran en contacte amb la realitat del territori i la diversificada oferta d’accions que des del Consorci s’estan fent des de la voluntat de desenvolupar una tasca integral i integradora.

Consorci del barri de la Mina
.