Des d’aquesta setmana i fins divendres 16 d’octubre teniu la possibilitat de visitar l’exposició Una mirada a la Mina a la casa Elizalde de Barcelona (c/ Valencia cantonada Pau Claris).  La mostra la formen 27 fotografies fetes durant els darrers 2 anys per joves d’entre 10 i 14 anys del barri de la Mina, amb una intenció especial posada sobre la seva realitat més propera.

.

 

 

 

Al llarg de l’exposició es pot apreciar l’evolució entre unes primeres aproximacions més tímides, on els autors fan una fotografia de paisatge, cap a les instantànies més recents on hi ha el desig de mostrar la vida del barri i la seva gent que els porta fins a la fotografia social.

 

El projecte s’inicia l’any 2006 amb un grup de vuit joves que, equipats cada un d’ells amb una càmera d’un sol ús, surten als carrers del seu barri per mirar-se’l amb ulls nous. La iniciativa parteix d’Espai Jove, un dels recursos del Consorci, adreçat als joves que amb iniciatives busquen com dur-les a terme. En el cas del projecte Una mirada a la Mina, la fotografia és el suport d’un treball d’observació i reflexió, que dirigit per dues fotògrafes i l’equip d’Espai Jove desperta la inquietud i l’interès d’uns joves pel seu entorn.

 

 “Una senzilla pregunta (Com veus el teu barri?) és l’excusa d’un treball que ha afluït en aquesta exposició. (...)”, així comença la mostra que està instal•lada al primer pis de la Casa Elizalde i que acompanya les fotos amb les reflexions dels joves que els va suggerir el treball. Parlen del gust per la fotografia, dels espais que els identifiquen amb el seu barri, de compromís personal amb el barri, i de les seves expectatives de futur. Aquesta exposició és la segona presentació pública del projecte, ja que anteriorment es va editar una edició reduïda d’un llibret que, amb el mateix títol, recollia les fotografies fetes pels joves. A més de la inclusió d’aquestes en la web www.signs.urbandialogues.de del projecte Sings of the city.

 

Hi ha la intenció de preparar un petit recorregut itinerant de la exposició, que molt probablement arribarà a l’espai d’exposicions temporals del vestíbul de la biblioteca Font de la Mina. 

 

Projectes per aquesta tardor
Espai Jove està treballant en l’organització d’un cicle de cinema que presentaria una pel•lícula al mes, començat per el gènere de terror coincidint amb la celebració a Sitges, aquests dies, del Festival de cinema fantàstic i de terror, així com la cada cop més popular festa de Halloween, i que podria incloure un cicle de cinema sobre el poble gitano.
D’altra banda, continuen els tallers de perruqueria i maquillatge que es fan les tardes dels divendres al Casal Cívic de la Mina, s’està organitzat un programa de classes de salsa. I, amb el nou curs escolar, es tornen a posar en marxa el punts d’informació als instituts Fòrum 2004, Vázquez Montalbán i Túrbula; on es recullen suggerències i demandes directament dels joves.

 

Enllaç a reportatge de la Expo en Barcelona Tv (clic aquí)