Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia d'estiu:
De dilluns a dijous de 09:00h a 14:00h, divendres de 09:00h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

El Consorci presenta al llarg de quatre dies el seu Pla d’actuació social amb l’exposició de cadascun dels projectes que té en marxa al barri, coincidint amb la presentació dels pressupostos per al 2007.
.

Les jornades se celebren del 14 al 17 de febrer al Casal cívic del carrer Ponent del barri de la Mina, de 2/4 de 10.00 del matí a 2/4 de 3.00 de la tarda. Hi participen l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, l’Associació de veïns del barri, la Plataforma d’entitats i veïns i l’Església Evangèlica.

 

Les quatre jornades, organitzades segons els diversos àmbits del Pla d’actuació social, comencen, cada dia, amb una presentació global del treball de cada àmbit al llarg de l’any 2006, per donar pas a la presentació dels projectes que es desenvolupen en aquests moments. A continuació s’enceta un torn obert de paraules, per acabar amb la presentació del pressupost previst per a cadascuna d’aquestes àrees d’actuació.

 

El primer dia, dimecres 14, es presenten els projectes que treballen en l’àmbit Social i educatiu, que van des del suport a l’escola amb els programes contra l’absentisme, la dinamització de l’associació de pares i mares, i l’acompanyament al pas de primària a secundària, fins al treball amb col•lectius de risc (joves desescolaritzats, drogodepenents,...), passant per els diversos projectes vinculats a l’educació en el lleure.

 

El segon dia, dijous 15, es presenten els projectes específics de l’àmbit Laboral. Aquests s’aborden des dels àmbits de la Formació i la inserció sociolaboral i el del Desenvolupament econòmic local, amb projectes com el de prospecció d’empreses i el de suport a la venda ambulant, i projectes per a la promoció laboral de la població de la Mina, com el Club de Feina i el Servei d’informació i orientació laboral, entre altres.

 

El tercer dia, divendres 16, està dedicat a l’àmbit de la Participació i el desenvolupament comunitari. Des de la perspectiva de potenciar la implicació de la comunitat i la seva cohesió social s’organitzen els Consell de participació i es duen a terme projectes de suport a l’Associació de veïns i les diverses associacions i entitats del barri. Aquest dia també es presenten els projectes emmarcats dins l’àmbit de la millora de la convivència i el civisme, com és el de suport a les Juntes d’escala.

 

Finalment, el darrer dia, dissabte, 17, es presenten els projectes relacionats amb l’àmbit de la Conciliació de la vida familiar i laboral, que inclou els projectes destinats als infants de la comunitat i les seves famílies, i el de l’Espai públic i el civisme, amb projectes relacionats amb el mediambient i la recuperació de l’espai públic.

 

Jornades 2007