Desenvolupament econòmic local

Se centra en dinamitzar el comerç de proximitat, actualitzar-lo i diversificar-lo. D'aquí el treball amb l'Associació de Comerciants per crear un teixit associatiu que protagonitzi aquestes millores. L'ocupació dels nous locals de la Rambla de la Mina serà clau per donar vida al nou eix de relació creat al barri.

Cal millorar la xarxa d'activitat econòmica en el mateix barri i facilitar eines i instruments suficients a l'activitat comercial i de serveis. Així mateix, s'han de crear noves activitats econòmiques que donin resposta als canvis i necessitats del nou entorn urbà:

• Impulsar activitats de nova creació i fomentar l'autoocupació.

• Regularitzar l'activitat de la venda ambulant.

• Dinamitzar el teixit comercial.

 

PROJECTE DINAMITZACIÓ COMERCIAL

El suport al teixit comercial existent, amb l’objectiu de millorar-ne la gestió i la viabilitat, inclou la informació i formació en marxandatge, gestió i càlcul de beneficis i preus, i l’afavoriment de l’accés a ajuts externs per a la renovació i actualització dels negocis.

Les accions encaminades a la dinamització del comerç existent comporten la consolidació del teixit comercial i la seva organització a través de l’Associació de Comerciants del barri de la Mina, la creació d’una imatge comuna que identifiqui el teixit comercial del barri, i la realització de campanyes de suport i estudi de comportaments de compra de la població del barri.