Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h, tardes de 15:00 a 17:00 i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

PARTICIPACIÓ I DESENVOLUPAMENT COMUNITARI

Aquí l'objectiu és donar suport al treball de les associacions locals i millorar la interrelació d'aquestes amb l'administració. Per això, cal reforçar les organitzacions veïnals i els seus projectes, a l'hora que és important vincular-les al Pla de Transformació, propiciant espais d'intercanvi i relació entre elles i la comunitat. Aquest treball cal fer-lo comptant i implicant al conjunt de tècnics, serveis i agents diversos que treballen a la Mina. Cal mantenir oberts els mecanismes d'informació i comunicació per fomentar la participació de la comunitat que viu i treballa al barri. Sota el paraigües de la participació i el desenvolupament comunitari hi ha quatre programes específics.

Desenvolupament comunitari

Parteix de la necessitat de tenir un marc de consens que permeti treballar amb uns objectius i una metodologia comuna als diversos agents implicats en el Pla de Transformació i tenir a una visió global del procés. Això passa per crear una organització participativa i operativa d'acord a la transformació social que planteja el Pla, obrint canals de comunicació i posant en relació les diferents línies d'acció programades. A l'hora, que s'estableixen els sistemes de coordinació tècnica amb les administracions implicades i es recolza el procés comunitari per recuperar, primer, i consolidar, després, el teixit veïnal. La informació és compartida, cal cercar formes de coordinació que donin eficàcia del treball en xarxa. Per això es constitueixen set comissions sectorials que garanteixen la transversalitat i la visió de conjunt de les diverses actuacions (seguretat i civisme, reallotjaments, assessorament i mediació a les escales, pla eductiu de barri, xarxa laboral, xarxa salut mental i taula de drogues).

Subvenció genèrica

Suport tècnic i econòmic a les entitats
El Consorci fa una convocatòria anual per atorgar subvencions a les entitats sense ànim de lucre legalment constituïdes del barri de la Mina per contribuir al finançament de les seves actuacions cíviques, socials, educatives, culturals, lúdiques i esportives. L'objectiu és millorar la qualitat de vida de la comunitat, prevenint l'exclusió social, promocionant la igualtat d'oportunitats d'infants, joves i adults, i contribuir al desenvolupament humà i comunitari amb el reforç de les habilitats personals i socials. Utilitzant les eines de la convivència, la comunicació i les relacions socials.

C/ del Mar, 12 entresòl
08930 Sant Adrià de Besòs
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
tel.: 93 462 00 20

Suport a la comunitat gitana

A través d'aquesta actuació s'informa les famílies gitanes dels recursos i prestacions socials, legals o d'àmbit personal i familiar, que tenen al seu abast, per cobrir necessitats de desenvolupament i facilitar la seva plena incorporació al procés de millora del barri. Es fa divulgació de la cultura gitana. I, es promou la mediació entre famílies gitanes i/o entre aquestes i l'administració d'acord a les pautes de la seva pròpia cultura.