Unes 400 persones entre petits i grans participen aquesta tarda a la III Cursa de Centres Oberts de Sant Adrià que es fa al Parc del Besòs. Per primer cop hi seràn la Capsa dels Jocs, amb un equip format per 4 infants i 2 adults, i Fem Família, representat per 4 infants i 5 adults. L’objectiu de la cursa és promoure la pràctica de l’esport entre la població de totes les edats.

 

Es tracta d’una iniciativa dels centres oberts de Sant Adrià, que el primer any van organitzar una caminada amb parada-visita als diversos projectes que va acabar a la plaça de la Vila. L’any passat es va transformar en una cursa al parc i enguany s’obra a altres serveis que, tot i no ser centres oberts, també fan atenció a famílies i infants. S’han establerts cinc categories per edats. Les dues primeres, de 3 a 5 anys i de 6 a 8, fan una cursa lineal d’anada i tornada. La resta, de 9 a 11, de 12 a 16 i majors de 16, seguiran un recorregut circular al voltant del parc. Cada categoria correrà la seva pròpia cursa. El punt de sortida i arribada estarà indicat per un gran arc inflable. S’ha previst que en cas de pluja es traslladaria a dijous de la setmana vinent, dia 17 de maig. Aquesta tarda mateix encara es podran fer les darreres inscripcions, una estona abans de començar la cursa a les sis de la tarda. Hi ha sis medalles per a cada categoria, una per cadascuna de les tres primeres classificacions femenines i les tres primeres masculines. I, tothom que hi participi rebrà un obsequi.

 

 

 

Treball preventiu des de l’educació en el lleure

A Sant Adrià de Besòs hi ha quatre centres oberts: Les Fades, Barnabitas, Aldees Infantils i Salesians Sant Jordi-La Mina. Aquests són serveis d’atenció a la infància i l’adolescència, juntament amb les seves famílies. Els equips d’educadors fan una tasca de prevenció des de l’educació social en el temps de lleure amb persones vulnerables. Els donen suport, estimulen i potencien el seu desenvolupament personal i el seu procés de socialització. Centren la seva activitat tant individual com grupal, en l’adquisició d’aprenentatges bàsics i necessaris per a que la persona assoleixi l’autonomia en l’àmbit familiar, educatiu i social. Una de les estratègies per a l’èxit d’aquests projectes és el treball en xarxa amb la resta de serveis i recursos del territori. A la cursa d’avui, a més dels quatre centres oberts, la Capsa dels Jocs i Fem Família, també hi participen: Paidos que ha format part de l’organització, el Casal Infantil la Mina i el Casal dels Infants. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat, Càrites Diocesana de Barcelona i les fundacions Ires i Rafa Nadal.

Consorci del barri de la Mina
Foto portada (cursa): Salesians Sant jordi-La Mina