El grup del servei Situa’t de la Xarxa sociolaboral del Consorci ha visitat amb deteniment, aquest mes de novembre, dues activitats del CosmoCaixa. L’exposició temporal “Miralls, dins i fora de la realitat”, que fa pensar en l’Alícia d’en Lewis Carroll quan travessa a l’altra banda del mirall.

 

 

Una sorprenent proposta interactiva que combina les matemàtiques amb la manipulació de la llum per entendre com la realitat varia segons des del lloc on es miri, i fer que tot plegat canviï la percepció que tenim del nostre entorn. I, l’espai permanent de 1.000 metres quadrats que acull el “Bosc Inundat”, un tros de selva tropical traslladat a Barcelona on hi viu un centenar d’espècies de les més representatives de l’Amazones: caimans, formigues talladores de fulles, boes, peixos, ocells, el capibara – que és el rosegador més gran del planeta-, i una amplia varietat de plantes tropicals.

Les visites i sortides formen part de les activitats del servei i s’organitzen conjuntament amb la participació de les persones que en són usuàries. En tots els casos tenen sempre un objectiu més enllà del gaudi i l’aprenentatge que aporten per si mateixes. En aquesta ocasió, n’hi havia tres: Conèixer i experimentar activitats d’oci alternatius. Desenvolupar habilitats grupals tant comunicatives, personals i d’interacció social. I, finalment, observar in situ les tasques i responsabilitats de perfils professionals que poden ser d’interès per al grup. Especialment, els perfils laborals de les persones encarregades de controlar els accessos i la seguretat del recinte, el personal d’informació i recepció, o el que està a càrrec de la cafeteria.

 

 

Consorci del barri de la Mina