L’eina principal que utilitzem per la recerca de feina es el currículum vitae, on apareixen les nostres dades de contacte, l’experiència professional, formació i competències clau que ens destaquen. Habitualment, al currículum, li acompanya la “carta de presentació”, eina clau per ajustar el nostre perfil professional y competencial a les necessitats de l’empresa a la que presentem la nostra candidatura.

 

L’actual crisi sanitària, i en conseqüència el confinament de la població, ha generat un nou escenari en el processos de selecció i els canals a utilitzar per presentar la nostra candidatura a les empreses. L’ús de les noves tecnologies es una oportunitat per apropar-nos a les empreses i adaptar les eines utilitzades fins ara, i concretament la presentació en vídeo i l’entrevistes de selecció per videoconferència es presenten com els nous processos de selecció.


L’equip d’ACCES, que forma part de la Xarxa de Serveis d’Inserció Sociolaboral, ens explica com podem fer una presentació mitjançant un vídeo. Ens donen dos exemples, el primer com a resposta a un anunci, i el segon quan presentem la nostra auto candidatura per que valorem que el nostre perfil professional encaixa en l’activitat de l’empresa.

Dona-li al play i comencem...