A causa de l’aplicació de la normativa restrictiva per controlar la pandèmia, la Capsa dels Jocs ha hagut d’establir un regim de torns per donar accés al major nombre de famílies garantint les mesures de seguretat. L’espai interior on s’hi fan les activitats i els jocs també s’ha delimitat per assegurar la distància entre els grups bombolla que coincideixen en cada torn.

 

 

Amb les restriccions de mobilitat i el confinament municipal dels caps de setmana una de les poques opcions per a les famílies amb infants és anar al parc del Besòs i, especialment, a la Capsa dels Jocs. On es poden esbargir i passar unes hores a l’aire lliure. Aquestes noves dinàmiques socials que modifiquen les rutines i els hàbits de lleure, estan representant un augment de l’afluència de públic a aquest servei familiar del Consorci. El passat mes de novembre la mitjana dels matins de diumenge ha estat d’unes 50 persones, entre infants i adults. Diumenge 1 de novembre es va arribar a 55 persones. L’augment de visitants, però, no és només el cap de setmana. Hi ha hagut dies entre setmana amb assistències de més de 40 persones que han passat per la Capsa al llarg de les dues hores i mitja que està obert el servei per la tarda ara els mesos d’hivern.

 

 

 

És així com en períodes d’una hora o 45 minuts en funció de l’afluència de cada moment, a cada torn accedeixen quatre famílies, mentre les altres s’esperen fora del recinte que queda delimitat per una tanca metàl·lica. Això ha obligat a l’equip d’educadores a gestionar les reserves de torns i l’ordre de les entrades i sortides. Algunes famílies aprofiten l’espera per fer un volt pel parc, però, la majoria s’estimen més quedar-se allà mateix. De manera que per fer-los-hi l’espera menys feixuga també es faciliten pilotes i jocs per als que s’esperen.

A tota aquesta nova organització per a la gestió d’espais, temps i necessitats de les famílies, cal afegir-hi l’aplicació dels protocols de neteja dels jocs i joguines després de cada ús.

 

 

Consorci del barri de la Mina