Aquesta setmana el programa magazine de les tardes de Badalona Televisió Tres60, ha fet un reportatge des del parc del Besòs per mostrar a la seva audiència la Capsa dels Jocs. Un espai de lleure familiar obert a l’aire lliure, que és una molt bona opció d'esbarjo per a les famílies amb infants petits, especialment, en temps de pandèmia.

 

Poc després de les set de la tarda l'equip desplaçat ha fet una connexió amb el programa des del recinte de la Capsa dels Jocs per explicar, entre altres coses, com s’organitza el servei per compaginar les mesures de seguretat contra l'expansió de la COVID amb l’activitat socioeducativa i lúdica que s’ofereix a les famílies amb canalla. Quina mena d’activitats s’hi fan al llarg de l’any, la funció social d’aquest projecte i l’opinió de les famílies.

 
Aquí teniu l’enllaç per poder veure el reportatge 
 
La Capsa dels Jocs és un servei creat pel Consorci del barri de la Mina, ara fa quinze anys, de suport a famílies amb infants de 0 a 12 anys que des d'una perspectiva lúdica pren el joc participatiu i comunitari com eina socioeducativa per fer un treball d’atenció i prevenció del risc d’exclusió social. Es troba en un mòdul prefabricat instal·lat al Parc del Besòs, on hi ha les joguines que ofereix en préstec per jugar dins el recinte del parc i una programació d’activitats diàries i diverses dinamitzades per l’equip educatiu. Puntualment, també s’organitzen sortides a proposta de les famílies. Obre tots els dies de l’any, excepte festius. 
 
 
 
A partir de la relació estreta que s’estableix amb les famílies, els professionals a càrrec poden fer detecció i derivació de casos que requereixen atenció especial i/o dels serveis socials. Hi ha establertes relacions de col·laboració amb serveis i entitats del territori per treballar en xarxa, tant per promoure la participació comunitària com per oferir formació i eines per a la cohesió i empoderament de la família. En aquest intercanvi de recursos i col·laboracions el Consorci posa el servei a disposició d’altres entitats i agents del territori.
 
Amb la seva presència i dinamització d’aquesta zona del parc la Capsa dels Jocs contribueix a recuperar l’ús normalitzat del parc del Besòs com a espai verd per al gaudi familiar, comunitari i socialitzador en benefici del conjunt de la comunitat de la Mina i dels barris del voltant. D’aquí que les qüestions mediambientals, la sostenibilitat, l’activitat física i el lleure a l’aire lliure siguin un element constitutiu del projecte.
 
Consorci del barri de la Mina