La campanya d’Espai Jove per recollir bicicletes “aturades”, dóna fruits. N'han aconseguit tres i en tenen quatre més d’emparaulades que passaran a recollir els propers dies. L’objectiu és sumar-ne un mínim de deu, per tenir major llibertat de moviments i poder organitzar més sortides en bicicleta de tot el grup. 

 

Amb el suport d’Instagram i Twitter s’ha divulgat la petició de donacions de bicicletes que hom pot tenir a casa agafant pols en un racó del garatge o al balcó i que, encara que necessitin una bona posada a punt, estan en bones condicions. En condicions de continuar fent servei i de facilitar la tasca socioeducativa d’Espai Jove. Un dels objectius d’aquest servei del Consorci és ampliar el ventall d’experiències i coneixement del grup d’adolescents i joves, més enllà dels límits del propi barri de la Mina. Poder organitzar sortides tenint a disposició les bicicletes per desplaçar-s’hi els facilitarà molt l’activitat. Tenir-les sempre a mà per poder anar a altres punts de Sant Adrià, a l’àrea del riu Besòs o arribar fins els municipis veïns, permetrà al grup explorar el territori i descobrir espais verds i naturals de la comarca. I, alhora, familiaritzar-se amb el tramat viari del carril bici de la ciutat.

 

  

 

Manteniment, educació vial i nova imatge

El projecte inclou l’organització d’un taller a càrrec de personal tècnic especialitzat, per a que els joves aprenguin a tenir cura de les bicicletes i saber fer-ne el manteniment mecànic; una sessió per part de la policia local de Sant Adrià de Besòs sobre educació vial perquè es familiaritzin amb les normes de circulació i coneguin els principis d’una conducció segura; i la tria d’un nou logotip per a Espai Jove que es farà de manera participativa comptant amb la col·laboració de dos dissenyadors gràfics. Les bicicletes es pintaran totes iguals i es logotiparan amb el nou distintiu per contribuir al sentiment de pertinença a l’Espai Jove.

 

 

 

En els darrers sis mesos s’han fet un total de quatre sortides en bicicleta, prestades per altres entitats. Poder disposar de bicicletes pròpies per a tot el grup permetrà multiplicar aquestes sortides i planificar amb major llibertat noves propostes. També continuar amb l’objectiu d’apropar els joves a l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport pràctic i respectuós amb el medi ambient. Mostrant-los una bona manera de fer esport, apta a totes les edats, per aconseguir una activitat física regular, en benefici de la salut i la prevenció de malalties cardiovasculars. En el context actual, especialment indicada perquè ens estalvia l’ús del transport públic i, en contrapartida, fomenta l’oci individual i de grup.

Consorci del barri de la Mina