Els dies 18 i 25 de febrer els alumnes de primer curs del grau Superior d'Integració Social del col·legi Sagrat Cor de Sarrià visiten la Mina per conèixer el projecte Situa't que pertany a la Xarxa d'inserció Sociolaboral del Consorci del barri de la Mina.

 

La Trobada es du a terme a l'espai Font de la Mina. La jornada es va iniciar amb una primera presentació amb l'Àrea social del Consorci per presentar-los la història del barri, el Pla de Transformació i la Xarxa de Serveis d'Inserció Sociolaboral que treballa de manera especialitzada segons diversos col·lectius de la població activa. De tots aquests serveis, el grup havia mostrat especial interès pel projecte "Situa't" dedicat a la inserció sociolaboral, de persones en tractament i/o abstinència de substàncies addictives, gestionat per la Fundació IPSS.

Després de la presentació, els tècnics del servei Situa't expliquen el funcionament i objectius del projecte, donant especial importància a l'itinerari individualitzat que porten a terme cada una de les persones usuàries del projecte.

 

També col·laboren a la presentació tres participants del projecte, que detallen la seva experiència al servei i el seu itinerari de recerca activa de feina. Els alumnes del grau valoren de forma molt positiva aquesta visita, que ajuda a canviar els prejudicis que es tenen cap al barri i agraeixen especialment a les persones usuàries la seva participació en la presentació.

Des del Consorci també volem agrir que l'escola Sagrat Cor de Sarrià compti amb nosaltres per poder detallar de primera persona les nostres funcions i objectius a qui seran els professionals d'Integració Social del futur.

Consorci del barri de la Mina