El barri de La Mina s'afegeix a les reivindicacions amb motiu del 8M Dia de la dona amb una setmana repleta d'accions organitzades pel projecte educatiu de barri PebMINA, entre l'1 i el 10 de març.
La setmana de la dona es va inaugurar el dia 1 de març amb una batucada al carrer Toquemxu a les 17.30h, que arrancava a la plaça Maria Àngels Rossell fins arribar al Parc Campus Diagonal Mar, amb la participació d’infants i joves.

El dimecres 2 de març, es va poder gaudir del concert de Blank a les 16.30h. i a les 18h cinema a la fresca amb la projecció de 'Parasitos' a la Residència Xior (Campus Diagonal-Besos).
Divendres dia 4 a la plaça Maria Àngels Rossell, les mares participants al servei Fem Família, van organitzar diversos tallers, on el fil conductor era la reivindicació de la igualtat entre homes i dones, i on els més petits van trobar un espai de llocs per gaudir.

 

El 9 de març a les 10.30 a la plaça Maria Àngels Rossell, l'Alcaldessa Filo Cañete va llegir el manifest per al dia de la Dona, i on les associacions de dones del barri van exposar el seu treball.

 

Per finalitzar la setmana de la Dona, el dijous 10 de març, l'Associació de dones Iris va organitzar al Casal els 'Jocs de la Infantesa', on les dones de l'associació i altres dones convidades van gaudir i riure recordant llocs de la seva infància.

A banda de les accions comunitàries, el portal web desdelamina.net va presentar l’entrevista "Feminismes", amb una conversa entre dues dones veïnes del Barri: Susana Martinez Heredia, economista, activista i treballadora al Servei de Pressupostos i avaluació econòmica del departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, i l'Antònia, activista i membre de l'associació de dones Iris, on donen la seva visió sobre el feminisme i els reptes de futur.

Podeu veure l’entrevista al següent enllaç:
https://www.desdelamina.net/ca/article/converses-la-mina-feminismes

Consorci del barri de la Mina