Durant aquest mes d’abril de l’any 2022, les persones participants de l’aula taller del servei ocupacional Situa’t, el qual pertany a la Xarxa de Serveis d’Inserció Sociolaboral del Consorci del Barri de la Mina, han realitzat diferents activitats de caràcter sociocultural i de participació comunitària.

Primerament, el 8 d’abril, amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, es va assistir a la cerimònia del riu Besòs, convocada per a la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC).

Els i les integrants del taller, van poder gaudir de les intervencions d’agents amb gran vinculació al barri i del poble gitano, a més del tradicional llançament de pètals al riu Besòs i encesa d’espelmes.

Però aquesta, no va ser l’única sortida que han realitzat els membres de l’aula taller del projecte Situa’t , ja que en aquest mes, també hi ha una gran festivitat que es celebra arreu de Catalunya, com és Sant Jordi.

Tot i que aquest any Sant Jordi se celebrés en un dia no feiner, des del divendres dia 22 d’abril, molts comerciants i llibreries del centre de Barcelona ja van començar a muntar la seva parada.

Així doncs, des del servei es va voler aprofitar per a fer un tomb i passejar pels carrers del centre de Barcelona, on ja es respirava un ambient festiu.

D’aquesta manera, les i els usuaris de l’aula taller van poder viure d’una de les festivitats més importants per a Catalunya en grup.

Consorci del barri de la Mina