El barri de la Mina recupera aquest cap de setmana la seva festa major després de dos anys d’aturada per la pandèmia. L’Associació de veïns ha preparat un programa de tres dies pensat per reunir gent de totes les edats, en els diversos actes que tindran lloc a l’entorn de la cèntrica plaça Maria Àngels Rosell.

 

 

 

Les activitats comencen aquest divendres, dia 23 de setembre, amb una tarda de tallers de manualitats preparats per diverses entitats, que comptaran amb el suport de l’entitat veïnal. Així, l’Associació de Dones Adrianes hi participa amb una activitat de pintura, l’Associació de Comerciants us proposa un taller de bijuteria on poder-vos fer braçalets i collarets amb el vostre nom, i els Amics del Besòs, que tot just acaben de celebrar la seva festa del barri, us ensenyaran a crear uns decoratius pots amb sal de colors. El Consorci de la Mina hi participa amb dos dels seus serveis, Fem Família, que organitza un espai nadó a la zona on es fan els tallers i la Capsa dels Jocs que, d’una banda, us convida a fer un mural col·lectiu per rebre la tardor i, de l’altra, portarà alguns dels seus millors jocs per jugar en grup.

 

    

A la Festa Major no hi pot mancar el seu pregó que, enguany, anirà a càrrec de la pròpia Associació de Veïns. A continuació l’Escola de Dansa Retahila de Somnis, bona amiga del barri de la Mina on hi actua sovint, presentarà les seves darreres coreografies. La tarda acabarà amb un berenar popular a càrrec de l’Associació de Comerciants del barri. Dissabte engega amb una festa de l’escuma, a la zona del carrer Teresa de Calcuta, ben bé al costat d’on se celebren la majoria dels actes. Per la tarda s’organitzen jocs tradicionals i un berenar, aquest cop a càrrec de la Plataforma de veïns i entitats de la Mina. Més tard, a les set de la tarda, començarà el Festival Flamenco amb la participació de joves figures del cante i el baile del propi barri, organitzat pel Club de Futbol Tramuntana. El vespre de dissabte hi ha un sopar popular i nit de ball. Diumenge serà el dia per presentar l’ofrena floral a la Mare de Déu de les Neus i de l’actuació del cor de la parròquia.

L’Associació de Veïns i Veïnes del barri de la Mina compta actualment amb un bon grup de socis amb ganes de treballar pel barri, que es reuneix periòdicament per estudiar les millores que es necessiten i com abordar-les, així com per recollir les inquietuds del veïnat.

Molt Bona Festa Major!

Fotos d'arxiu
Consorci del barri de la Mina