El manifest d’enguany amb motiu del Dia Contra la Violència Masclista posa el focus en l’educació. En evitar la discriminació i l’agressió de bon començament, des del si de la família educant en la igualtat i els valors, amb la coeducació a les escoles garantint el respecte dins l’espai de joc, la participació i el tracte.

Els grups de dones del barri de la Mina van llegir-lo durant l’acte comunitari que es va fer dijous passat, reivindicant el paper de l’educació per acabar amb els estereotips sexistes i promoure la veritable igualtat entre dones i homes. Perquè tot i el progrés, continua la lacra social que representa la violència contra la meitat de la societat, només per qüestió de gènere. I van enviar un missatge de solidaritat amb les que ho pateixen perquè busquin ajuda i no se sentin soles. L’objectiu és una societat igualitària, on la convivència familiar i social es basi en el respecte, i dones i homes comparteixin objectius per al progrés comú, complementant capacitats.

 

 

 

Igualtat vol dir, compartir responsabilitats i eliminar privilegis, erradicar tota mena de violència de gènere (sexual, física, econòmica i psicològica), trencar sostres de vidre i escapar de sòls enganxosos, acabar amb l’escletxa salarial. Més enllà de la nostra societat, la igualtat vol dir defensar drets fonamental i bàsics: educació, conduir, anar sola pel carrer, tenir una vida independent, no ser repudiada per vídua, violada, o conservar el clítoris intacte.

Un dia que també fa notar que hi ha dones que a la discriminació per gènere se’ls n’hi afegeixen d’altres a causa del seu color de pell, origen, identitat sexual, condició econòmica, situació administrativa, privació de llibertat, malaltia, diversitat física o psíquica, edat, estat civil, creences o conviccions.

 

 

Més actes pel Dia Internacional Contra la Violència Vers les Dones

Continuen aquesta setmana i fins finals de novembre actes amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista. Aquest matí s’ha fet la formació “Les dones gitanes i la violència masclista” al CiOD (Centre d’Informació i Orientació de la Dona). Aquest dimecres a la biblioteca de Sant Adrià i dijous a la Font de la Mina hi ha jocs per a la igualtat per a infants. També dijous es presenta el llibre “Maria de los Dolores” de Míriam Giménez Porcel i hi ha una trobada al CIOD per abordar el paper de la família i l’entorn més proper de les dones que pateixen violència masclista. Consulteu el programa per a les diverses exposicions que podeu visitar, algunes fins mitjans gener.

Consorci del barri de la Mina