El servei Truquem a la porta, d’acompanyament a les famílies del barri, ha sortit al carrer amb una taula informativa per donar-se a conèixer més enllà de les visites a domicili que fan habitualment per informar dels serveis i recursos públics disponibles.

 

 

L’equip del servei, format per sis persones que són a l’hora veïnes de la Mina i per tant bones coneixedores del barri, es va instal·lar el passat 21 de març a la rambla Camarón per fer-se conèixer a tothom que s’hi va acostar. A les persones interessades per saber què és el que fa aquest servei, se’ls va oferir informació sobre serveis, activitats i tràmits disponibles per a la ciutadania resident al barri. El fet de sortir al espai públic i entrar en contacte amb el veïnat va generar de retruc converses sobre la Mina, la seva situació i estat, les millores que caldria fer, preocupacions de les persones en el seu dia a dia, diferències culturals, així com altres temes suggerits, que l’equip va recollir.

 

 

 

Truquem a la porta és un servei impulsat pel Consorci del barri de la Mina, l’Associació veïnal de la Mina i la CONFAVC (Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya), que treballa per l’assessorament i acompanyament de les famílies del barri. Es dirigeix, especialment, a població en situació de vulnerabilitat social i major dificultat per accedir als serveis i recursos públics disponibles, ja sigui per desconeixement o manca de recursos personals. L’objectiu és la inclusió social, la convivència i el civisme a la comunitat. L’equip, repartit per parelles, truca a la porta de les llars per conèixer, de primera mà, les necessitats i acompanyar les famílies perquè accedeixin als serveis. En un segon moment, la intervenció va orientada a empoderar el veïnat posant de relleu potencialitats i competències en benefici del barri i la comunitat. Es tracta de crear dinàmiques de suport mutu que afavoreixin la cohesió social, el sentit de pertinença i l’exercici dels propis drets.

El servei es va engegar el mes de maig de 2022 i treballa abordant carrer per carrer, començant, inicialment, per les comunitats del carrer de Saturn. Actualment, s’estan visitant les del carrer de Mart i fins aquest moment hi ha hagut contacte amb més de 400 famílies.

Consorci del barri de la Mina