Situa’t ha visitat l’exposició interactiva, Tutankamon, al Centre d’Arts Digitals de Barcelona, una experiència immersiva a l’Antic Egipte en el centenari del major descobriment de tots els temps, la tomba del darrer faraó de la seva dinastia reial (1342-1325 a C). Un viatge de 3.400 anys al passat.

 

 

Ens expliquen que ha estat tota una experiència conèixer, mitjançant la realitat virtual, aquesta civilització plena d’enigmes, tresors i secrets. El grup de participants del servei Situa’t del Consorci del barri de la Mina, va decidir en l’assemblea mensual que celebren per abordar temes de funcionament de l’Aula·Taller, fer aquesta sortida sociocultural. I hi van anar a finals de gener acompanyats de les dues persones de l’equip tècnic que estan al capdavant del servei.

Les sortides socioculturals formen part del pla de treball de Situa’t. Aquestes activitats fomenten la cohesió de grup entre els membres del servei, la seva autonomia perquè participen en l’organització i l’interès pel coneixement. Habitualment són propostes de lleure cultural i esbarjo sense cost o força assequibles, que es fan amb la intenció d’ampliar el seu ventall de possibilitats d’oci.

 

 

 

Aula·Taller pre-laboral

Situa’t funciona a partir d’una Aula·Taller per a la producció i distribució dels kits del Programa d’Intercanvi de Xeringues (PIX) del departament de Salut. Organitzada com una cadena de muntatge a petita escala, serveix a l’equip educatiu, per treballar competències i habilitats laborals, com ara la puntualitat, el treball en equip i el seguiment de plans de producció i encàrrecs.

Un cop assolides aquestes destreses s’estableix de manera consensuada i pactada entre l’equip i la persona participant, un itinerari laboral pensant en una futura ocupació al mercat laboral ordinari, on es defineix si cal iniciar una determinada formació per completar la capacitació laboral de la persona. En aquesta fase també es prepara el currículum i les possibles entrevistes de selecció per quan hi hagi ofertes de feina.

 

 

 

Pel que fa a resultats, l’any 2023, un 33% de les persones ateses al servei Situa’t van aconseguir un contracte de treball i un altre 33% va fer formació d’acord al seu itinerari laboral.

Consorci del barri de la Mina