Els equips tècnics i les persones usuàries dels serveis de la Xarxa d'Inserció Sociolaboral del Consorci han visitat la 10a. Fira disCapacitat i Treball de Barcelona. Un esdeveniment que posa el focus en un àmbit del món laboral especialment desafavorit, el del dret al treball de les persones amb certificat de discapacitat.

 

L’accés a la feina és fonamental per a l’autonomia de les persones i la seva independència econòmica. En el cas de les persones amb discapacitat, és a més una via per promoure la seva dignitat i inclusió social. L’organització d’aquesta trobada entre qui pot oferir feina i qui n’està cercant és una oportunitat per ambdues parts i una aposta per la inserció laboral sense discriminació.

A la fira hi han participat vint-i-cinc empreses, tant de treball especial com ordinari, i de sectors ben diversos: farmacèutiques, logística i transport, aviació, noves tecnologies, assegurances, seguretat, prestació de serveis, disseny automobilístic i comunicació. Així com fundacions que promouen l’acompanyament i la inserció laboral de les persones amb discapacitat. Estem parlant d’empreses inclusives que responen a la crida del compromís i la responsabilitat empresarial vers la societat i els seus col·lectius més desafavorits i vulnerables.

 

 

 

Ofertes, requisits i currículums

Les persones de la xarxa de serveis del Consorci que van assistir i visitar els estands de la fira, van conèixer de primera mà, quines són les ofertes i requeriments que demanen les empreses a l’hora de cercar personal laboral. I, al mateix temps, van recollir les dades de contacte per poder fer arribar els seus currículums a les companyies, de cara a properes campanyes de selecció i contractació.

La cita va tenir lloc a les Reials Drassanes de Barcelona. Un entorn amb petja històrica i privilegiat a tocar del cor de la ciutat Comtal davant el mar. La sortida per anar a visitar la mostra des de la Mina va ser també una oportunitat de convivència per enfortir els vincles entre les persones que formen part d'aquests serveis de la xarxa d'inserció del Consorci.

 

 

 
Consorci del barri de la Mina