Fem Família del Consorci i Matern Infantil dels Salesians, des de la bona relació de col·laboració amb que treballen aquests dos serveis molt implantats al barri i dedicats a l’acompanyament a famílies amb infants, reprenen el programa de joc al carrer “Granets de Sorra”, que havia quedat interromput des de les restriccions per la covid.

 

 

A partir del proper dijous, 2 de maig, i després cada primer dijous de mes, s’instal·larà al carrer un espai nadó de joc i moviment lliure per a infants de cero a tres anys a la plaça Maria Àngels Rosell, on hi ha el CAP La Mina. Aquest calendari té les excepcions dels mesos de juliol i agost en que l’activitat s’atura, i del mes de setembre que el dia dels “Granets de Sorra” serà el tercer dijous, dia 19, després de la represa del curs escolar. L’activitat és d’accés lliure per a les famílies i funcionarà entre dos quarts d'onze del matí (10.30 h) i les dotze del migdia. Al mateix temps que hi haurà l'espai nadó de joc per la mainada, al costat s'hi farà un taller d'ArTeràpia que s'ofereix a les persones que acompanyen els infants.

 

 

 

Jocs i joguines de fusta per despertar el joc lliure i natural

Objectes de fusta de colors bonics, de mida petita i mitjana, amb els que la mainada s’entreté, juga i experimenta. “Granets de Sorra posa aquestes joguines i materials a l’abast de tothom perquè l'activitat de joc es pugui fer a l’espai públic, convidant a qui aquell dia passi per la plaça a afegir-s’hi en qualsevol moment. Es tracta de material de la línia pedagògica Waldorf i metodologia Pikler, que es basen en el respecte del ritme evolutiu de cada criatura i la seva llibertat per descobrir el món amb autonomia.

 

 

 

El programa es va iniciar el gener de 2020 per iniciativa d’aquests dos serveis que comparteixen metodologies de treball i el col·lectiu de les famílies que es troben en l’intens moment de la criança de la mainada de casa. Més enllà d’apropar el joc, “Granets de Sorra” reivindica també el dret dels infants a poder jugar en un entorn segur en l’espai públic. Hom entén que l’ús del carrer per al joc dels infants i les seves famílies és un factor que dignifica el barri on viuen. Aquesta activitat, també afavoreix que les famílies amb criatures d’edats similars es coneguin i es relacionin en un moment en que la criança de la canalla és un dels eixos centrals de la família, de manera que fomenta la cohesió social i enforteix la comunitat.

Consulteu el programa,

 

 
 
 
Consorci del barri de la Mina