L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va reconèixer oficialment al grup de nois i noies del servei Espai Jove del Consorci de la Mina la seva col•laboració en els preparatius de la Cavalcada de Reis d’aquest any. L’acte va tenir lloc dijous passat, dia 28 de gener, al saló de plens de l’ajuntament.

.

 

 

 

Desprès de la benvinguda i les paraules d’agraïment que els va dirigir l’alcalde de  la ciutat, Jesús M. Canga, destacant la importància de que la gent de casa treballi per Sant Adrià, el regidor d’infància i joventut, David Escuder, i la regidora de cultura, Ruth Soto, van lliurar un certificat de reconeixement a cadascun dels quinze joves que hi van participar, entre els que també hi havia estudiants de l’Institut Salvador Seguí que fan les seves pràctiques a la Mina.

     

El repte va consistir en maquillar i pentinar els personatges de la Cavalcada que la nit del dia 5 de gener van acompanyar Ses Majestats els Reis d’Orient pels carrers de la ciutat. En una hora i mitja quaranta persones van passar per les mans de les maquilladores i perruqueres d’Espai Jove, sota la direcció d’Estefania Vaqué, responsable del taller de caracterització, i de la responsable del taller de perruqueria, Libertad Álvarez. La Cavalcada d’aquest any va estar dedicada al món del circ i dels superherois dels còmics, la qual cosa va representar un al•licient més per l’equip de caracterització.

    

Promoure la participació ciutadana
La iniciativa té el seu origen en la voluntat de la regiduria que encapçala David Escuder, de promoure la participació ciutadana en els esdeveniments populars. Un intercanvi previ amb els responsables d’Espai Jove, en que aquests van donar a conèixer les seves activitats al regidor, va derivar en l’encàrrec de l’ajuntament per a la Cavalcada d’enguany. Experiència de la qual el diari L’independent de Sant Adrià se’n va fer ressò en un reportatge fotogràfic.

 

D’altra banda, dins les propostes d'activitats per les festes de Nadal, Espai Jove, juntament amb La Capsa dels Jocs -servei familiar del Consorci que fa préstec de joguines al Parc del Besòs- van organitzar la jornada “Nadal al Parc” amb el I Concurs de Nadales que va guanyar l’Associació de Dones Iris, un taller per a la confecció de fanalets per anar a rebre els Reig Mags la Nit Màgica i la decoració del parc amb material de rebuig; a més d’un taller de cuina per fer torró, carquinyolis i coca que es va fer al Casal Cívic del barri.

 

Consorci del barri de la Mina