La crisi amb perspectiva de dona i la inserció laboral en femení són els plats forts del programa d’activitats organitzat pel grup de treball Dones de barri. Barri de dones per commemorar del dia internacional de la dona treballadora que se celebra aquest diumenge, dia 8 de març.

.

 

 

 

 

 “Històries de dificultats i reptes per a la inserció de la dona en el món laboral i a la societat patriarcal. Itineraris als inicis del barri i en l’actualitat” és el llarg títol de la taula rodona que dimecres, dia 4, va reunir una seixantena de persones per abordar la realitat laboral de les dones. Professionals de la inserció laboral per a dones van repassar els diversos projectes que estan en marxa al barri de la Mina, no només per aconseguir la seva incorporació al món laboral, sinó per ajudar-les a convertir-se en persones  autònomes a l’hora de buscar feina pel seu compte. La taula va comptar, a  més, amb representants dels tres grups de dones organitzats al barri (Dones Adrianes, Dones Iris i Alfa-costura) que van aportar experiències personals sobre les seves vides laborals i les dificultats de conciliar tot plegat amb la cura de la casa i la família. El mateix dia els nens i nenes de la ludoteca Toc Toc van posar una mirada especial en “Les feines de les mames” a través d’una sessió de conta-contes, que, a més, va rebre la visita d’una mare que condueix tramvies que els va explicar com és la seva feina, activitat que van compartir amb un grup de dones del barri.

 

 Un programa de ràdio, fet des de l’emissora del barri, va obrir la setmana d’actes. Hi van participar les tres entitats de dones, per parlar de la situació de la dona al món, en el nostre context més proper i explicar el sentit i l’origen del dia 8 de març com a dia internacional de la dona treballadora.

 

 

 

 

Les joguines que tenien les nenes
Dijous, 5, hi ha els Jocs de la meva Infantesa, un acte lúdic que ja es pot considerar “tradicional” en aquesta celebració. Les dones es reuneixen al Casal Cívic del barri per jugar als jocs de quan eren petites, berenar i cantar amb karaoke i sense karaoke. Al vespre es fa a l’Associació de Veïns una ponència-debat a càrrec de la diputada del Parlament de Catalunya per EUiA, Mercè Civit, experta en temes sindicals. I divendres, 6, a partir de les 10 del matí la rambla de la Mina acollirà una exposició, tallers, jocs, ordinadors, diverses activitats i una xocolatada amb xurros, per acabar amb la lectura del manifest d’aquest any en favor de la igualtat de drets i les reivindicacions del col•lectiu femení.


Els actes del barri de la Mina formen part dels actes del programa general de la ciutat per a tot el mes de març. Entre ells, la inauguració dels nous carrers del barri de la Mina que han rebut noms de dones. Un d’ells el de Neus Català, supervivent d’un camp d’extermini nazi durant la II guerra mundial, que dissabte, dia 7, rebrà un homenatge coincidint amb la inauguració del carrer que porta el seu nom.