Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 El Consorci subvencionarà amb 169.000 euros entitats sense ànim de lucre que treballen al barri de la Mina. Un any més s’ha completat el procés per sol•licitar i atorgar la subvenció genèrica que té per objecte el finançament de projectes...

.

 

 

 

 

 

 ...de caire cívic, social, educatiu, cultural i lúdic, orientats a millorar la qualitat de vida, prevenir l’exclusió social i promoure la igualtat d’oportunitats d’infants, joves i adults de la Mina. A través de projectes i actuacions concretes que organitzen les entitats s’intenten reforçar aquelles habilitats personals i socials que poden contribuir al desenvolupament humà i comunitari, així com a la cohesió de les relacions socials i la superació de dificultats.

 

La diferència d’aquesta convocatòria amb la d’anys anteriors és que es tracta d’una subvenció parcial de fins a  un màxim del 75 per cent del que se sol•licita, mentre que des que es va crear, l’any 2001, es va atorgar sempre el 100 per cent. La modificació, suggerida pels representants de la comissió d’avaluació del Consorci, es fa amb criteris de sostenibilitat per a les entitats i menys dependència econòmica del Consorci. Aquest pas, però, va acompanyat d’un assessorament tècnic del Consorci a aquestes les entitats que, al llarg d’aquest any, les assessorarà per trobar noves vies de finançament a través de subvencions que ofereixen altres administracions.

 

L’ajut en xifres
 En total, aquest any, se subvencionen 15 entitats del barri, dues més que no s’hi havien presentant l’any passat, la qual cosa fa, que també la subvenció quedi més repartida. A totes elles se’ls ha concedit el màxim previst en base a la quantia de la seva sol•licitud. La partida més important és per a la Plataforma d’entitats i veïns i veïnes de la Mina, 36.250 euros, seguida de l’Associació de veïns, 18.750 euros. Ràdio La Mina, 16.500 euros, i el Casal Infantil, 15.000 euros, reben el mateix que l’any passat; i la resta poc o molt baixen totes.
Les novetats són una partida per a finançar la Setmana de la cultura Rom (2.000 euros) que organitzarà el  Centro Cultural Gitano i la tasca de formació i reforç escolar de la Fundació Pere Closa (14.000 euros). També el Grupo Unión rep finançament per a la seva Aula d’estudi i reforç escolar (13.500 euros) i, tant l’Associació Cultural Cristiana per al programa Aprender jugando, com el Centro cultural Gitano per a l’organització del XIX concurs de Cante Flamenco, reben 12.000 euros cada un. El Centro Cultural Gitano rep, a més, 3.000 euros per al programa d’alfabetització i obtenció del carnet de conduir, en total per als seus tres projectes, 17.000 euros.

 La resta de partides són inferiors als 10.000 euros. Els grups de dones del barri, Adrianes i Iris, reben 9.975 i 2.997 euros, respectivament, per tirar endavant els seus projectes de sensibilització i els tallers que organitzen. El Col•lectiu d’alfabetització rep 7.762 euros i, 3.000 euros, l’Associació de Comerciants. Per a l’Arxiu històric la subvenció és de 775 euros i, tant per a les activitats culturals de l’Hermandad Rociera, com per al servei Materno-infantil de la parròquia de la Mare de Déu de les Neus, s’hi destinen 750 euros.
 
Consorci del barri de la Mina