Obres per guanyar espai per a la gent.

 

 

Rambla Mina
 

Aviat es podrà inaugurar el tros de la Rambla entre Cristòfol de Moura i Ponent. L’oficina de Correus i l’Associació de veïns es traslladaran al carrer Orient per poder ser enderrocats i continuar avançant. Les obres fins aquí costen 930.000 euros.

Bancs, botigues, nous habitatges i equipaments públics s’instal·laran en aquest eix vertebrador que té un passeig central de 13 metres d’amplada resseguit de palmeres entre dues vies de circulació de vehicles de tres carrils cada una, dos per cotxes i un pel tramvia. A continuació una altra tirada d’arbres i les aceres laterals de 4 metres d’ample. En total seran 40 metres de Rambla de costat a costat i 120 de llarg. El tramvia pararà a la Mina on enllaçarà dues línies per connectar Badalona amb Barcelona, per Sant Adrià.

A la zona dels carrers Manuel Fernández Márquez, Astronàutica, Tramuntana i Garbí s’han fet aceres noves i passos de vianants, i s’ha ordenat la circulació i l'aparcament. S’han plantat arbres, instal·lats nous fanals, i col·locat bancs i papereres. Entre edificis s’han fet zones d’esbarjo infantil amb tobogans i gronxadors sobre un terra de goma. Tot plegat a costat 561.180 euros.

Els carrers Estrelles i Llevant s’han reurbanitzat eixamplant les aceres, i s’ha construir un aparcament públic de 150 places. El cost de les obres puja a 2.046.000 euros. El carrer Estrelles, de direcció única, s’ha obert a la circulació per tots dos costats i s’hi han plantat arbres. Al carrer Llevant, a més s’hi ha fet la perllongació fins el carrer Cristòfol de Moura. El problema de les aigües freàtiques ha retardat 3 mesos l’obertura del tram final, però aquest setembre ja s’han reprès els treballs que acabaran al desembre. Els arbres del carrer Llevant es plantaran a mitja tardor, cap al mes de novembre.

Entre les futures actuacions del Consorci del Barri de la Mina, per a les que destinarà 1.854.000 euros, hi ha la remodelació dels carrers Mart i Mar. El carrer Mart es reurbanitzarà com s’ha fet a Llevant i Estrelles. I el carrer Mar, a més a més, s’obrirà pel costat de l’escola que ja s’està construint.