Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 09:00h a 14:00h i de 15:00 a 17:00h, divendres de 09:00h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La comissaria de la Rambla.

 

Mossos Rambla

 

 

Els dos primers mesos dels Mossos d’esquadra a la Mina van ser de molta feina. S’havien d’assentar les bases i entrar en la comunitat buscant la convivència. No ha estat senzill en un lloc on hi ha tràfic i consum de droga –gran negoci per uns quants-, compra i venda de material il·legal, violència domèstica, lleis pròpies, i força brutícia. Però les estadístiques van començar a recular. S’havia entès el missatge? Pot ser sí. Tot i això, els 100 efectius dels Mossos han mantingut el mateix grau d’atenció i esforç per entendre la comunitat que serveixen.

La missió de la policia catalana es prestar ajut i fer respectar la llei que garanteix la convivència. “Jo mateix –explica el cap de l’Oficina d’atenció al ciutadà- en algun cas, he sortit a ajudar algú que anteriorment havia hagut de detenir”. Lamenta que “hi ha molts que no entenen la doble missió que tenim”. I clarifica, “si em necessites t’ajudaré, però si no respectes la llei i delinqueixes hauré d’actuar en conseqüència”.

Abans de l’estiu corria pel barri que no es veien tant cotxes patrulla i que la inseguretat tornava. El cap de la comissaria desconfia de les queixes sense fets comprovables. “Vam agafar les nostres estadístiques, els números, els casos, i els vam estudiar –insisteix-. Teníem els mateixos efectius de sempre, fèiem la mateixa feina o més, i en el nombre de denúncies i actuacions no hi havia incidències importants. Volíem saber per què la gent deia sentir-se més insegura. A l’agost, doncs, van posar en marxa el pla especial d’estiu.”

Els objectius han sigut els cotxes mal aparcats, la brutícia al barri i el mercat il·legal. Es van establir patrulles conjutes de Mossos i Policia Local que són la visualització del que ja existeix a les comissaries on els dos cossos comparteixen la mateixa base de dades i estan en connexió permanent. Al carrer a significat que, en cas d'haver d'actuar, les diligències es tramitin a l'hora d'acord amb la llei i les ordenances municipals. I, conjuntament, patrullen a peu per estar més a prop del ciutadà.

“Tenim un territori petit de poc més de 3 quilometres quadrats –explica el cap de la comissaria- podem actuar amb molta rapidesa des del moment en que rebem l’avís.” Però si no ni ha denúncies, si hi ha desconfiança; hi ha una pota que va coixa. “Estem oberts a escoltar quins són els problemes de la gent per poder donar-los resposta, però necessitem que ens truquin quan passa alguna cosa” demana el cap dels Mossos de Sant Adrià a la Mina; que de tant en tant també rep alguna nota anònima d’agraïment.