Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 09:00h a 14:00h i de 15:00 a 17:00h, divendres de 09:00h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Els vianants que la tarda de l’últim divendres de febrer passaven per la rambla de la Mina quedaven sorpresos en trobar-se en mig d’una concentració d’artistes del graffiti. L’acte, organitzat per Espai Jove, servei juvenil del Consorci de la Mina, amb la col·laboració dels educadors de carrer de Sant Adrià de Besòs, va reunir professionals, amateurs i atrevits davant d’una paret de lones col·locades al mig del passeig. .

 

 

Equipats amb els seus esprais de colors i les seves màscares protectores van arribar disposats a celebrar una festa participativa amb l’expressió plàstica i l’espontaneïtat del mural urbà com a convidada principal. Vinguts del mateix Sant Adrià, entre ells els joves de l’Associació Barnabitas, i també de Badalona i Barcelona, aquests joves, nois i noies, defensen la pràctica del graffiti en espais adequats dins la ciutat. La iniciativa era al mateix temps una prova pilot per a Espai Jove, que entre els seus projectes per aquest any té el d’organitzar un taller d’arts plàstiques de gran format per als joves del barri i promoure activitats artístiques i lúdiques en l’espai públic de la Mina.


Interrelació i intercanvi
Les propostes d’Espai Jove tenen sempre un component educatiu i l’objectiu paral·lel d’implicar joves d’altres barris veïns i de l’entorn proper, per potenciar la interrelació i l’intercanvi d’experiències socioculturals. Alhora que es dóna a conèixer la Mina actual, resultat del Pla de Transformació i contribuir així, a actualitzar la imatge de barri. Segons el seu responsable, Pep Rius, “el barri de la Mina té molt de potencial i cal que mica en mica el vagi treien, i quin millor lloc tenim que el carrer”. Amb aquesta activitat s’ha donat el tret de sortida a un concurs de fotografia que té per tema el graffiti. Properament, es publicaran les bases del certamen a través: http://espaijove.barrimina.cat, el Facebook, Twitter i el Blog del servei.

Els vuit murals que es van realitzar com a resultat de la I Festa del Grafit de la Rambla de la Mina, amb la participació i col•laboració de tots els artistes, s’exposaran en el marc del IV Festival Besmina que ja comença a esclafar motors per celebrar-se com cada any a principis del mes de juliol, per donar la benvinguda a l’estiu. Mentrestant, des del mes de febrer i fins el mes d’abril està en marxa el programa de tallers que ofereix Espai Jove: Capoeira, Dansa del ventre, Salsa, Hip-Hop, Escultura, Graffiti, BAtukada, Audiovisual, Perruqueria, Caracterització, Teatre, Iniciació a l’anglès, Com parlar en públic, Tècniques d’estudi.

Consorci del barri de la Mina