Les dones de Sant Adrià de Besòs a través del seu Consell municipal proposen en el manifest d’enguany una aliança de les dones compromeses en la lluita per la igualtat i la transformació de la societat muntada per homes. La unió entre germanes per ser més fortes i treballar per un món millor per a tothom: dones i homes.

 

 

 

 

La lluita feminista ve de lluny i està feta de petites i grans lluites, individuals i col·lectives. Amb batalles guanyades i d’altres de perdudes. Moments de progrés i situacions de retrocés. El manifest d’aquest 8 de març llegit a les portes de l’Espai Cultural del barri de la Mina exigeix la consolidació efectiva dels drets de les dones i en compromet en continuar la lluita. Posa sobre les consciències dades esgarrifoses: 1.000 feminicidis (assassinats de dones a causa de la seva condició de dones) en els darrers 15 anys, un 23% menys de sou per la mateixa feina, en diuen bretxa salarial, 14 “milions” de dones assetjades sexualment -només a cada nostra- o la violència de gener que pateix el 100% de les dones refugiades.

El seguiment massiu de la vaga d’aquest any visualitza el paper clau de la dona en el món laboral i denuncia la imposició dels rols de gènere que perpetuen la situació injusta que sigui la dona la que assumeixi una doble o triple jornada de treball (laboral, domèstic i de cuidadora) havent de renunciar de vegades a una jornada laboral completa. Les dones denuncien la manca d’igualtat d’oportunitats i possibilitats ens els distints àmbits de la vida familiar, laboral, polític i social. I, es comprometen a continuar la lluita, a voltes, des del treball i la responsabilitat individual, i d’altres col·lectivament contra els patrons patriarcals i reduccionistes que determinen les regles de joc de la societat, tal com l’han muntat els homes.

Parlen de “sororitat” (aliança i unió entre germanes) versus “fraternitat” (germans), per sumar i multiplicar, en lloc de restar i dividir. Per mirar, parlar, escoltar, conèixer, reconèixer, crear des de la perspectiva i sensibilitat de les dones. Per posar en valor l’afecte de les dones, entre les dones i per les dones. I, la crida és al conjunt de la societat, a les dones i als homes. Ells, els homes, tenen el repte personal i col·lectiu de creure i confiar en les dones per sumar-se a la transformació que els proposem.

Consorci del barri de la Mina