Aquests dies el jurat del Concurs Literari de Sant Jordi està acabant de decidir el seu veredicte, que donarà a conèixer la setmana vinent després de revisar les més de 200 obres presentades. Després de la suspensió de l’edició passada per la pandèmia, enguany ha tornat en format telemàtic.

 

 

Els serveis Fem Família, amb dotze obres participants i La Capsa dels Jocs amb tretze, aspiren a recollir algun dels premis. Els equips educatius de tots dos serveis del Consorci han animat la participació tant d’infants com adults dels seus grups, i ara tothom espera saber si són guanyadors d’algun dels 34 premis que s’atorgaran. Es tracta de la 20a. Edició d’aquest concurs organitzat conjuntament per dues entitats del barri, la Fundació Pere Closa dedicada a la formació i la promoció de la joventut gitana per l'èxit educatiu i la continuitat en l'educació postobligatòria i la Plataforma Social dels Salesians a la Mina dedicada al treball socioeducatiu amb infants i joves. Tot i que el tema és lliure, l’organització ha suggerit la idea del canvi climàtic i el rescat dels animals que n’estan afectats.

Els treballs s’han presentat en català, castellà i anglès, i es valoren en quatre categories: infantil (P3-P5), primària (1r.-6è.), secundària (1r-4t) i adults (majors de 16). Els més petits participen amb dibuixos als quals han d’escriure un títol i per a la resta de categories les bases del concurs han permès una amplia varietat de formats: conte i poesia que poden portar il·lustracions, còmic i cal·ligrama. A l’hora de triar les obres guanyadores el jurat està tenint en compte la seva originalitat i comprensió, la presentació i la qualitat ortogràfica.

Enguany hi ha més premis, dos per cadascuna de les franges educatives d’infantil i secundària, tres per a cadascuna de les de primària -on es concentra al major participació- i dos premis per a la categoria d’adults. Els guardons es notificaran a partir de dilluns 3 de maig a les persones guanyadors amb un vídeo del jurat i els premis es lliuraran directament als centres i entitats participants, que seran les que els donaran a qui hagi guanyat.

Els darrers detalls de la fase final del concurs els podeu tenir mitjançant el compte d’Instagram @concursantjordilamina, creat per l’organització.

Consorci del barri de la Mina